Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Учебната година в Свети Влас е пред провал, алармират учители

Учебната година в Свети Влас е пред провал, алармират учители

Учители от ОУ "Св.Св. Кирил и Методии" в Свети Влас изпратиха сигнал до медиите, с който алармират, че учебната година е пред провал.

Учители от ОУ "Св.Св. Кирил и Методии" в Свети Влас изпратиха сигнал до медиите, с който алармират, че учебната година е пред провал. Публикуваме го без редакторска намеса:

Уважаеми журналисти,

Съобщаваме Ви, че учебната година в ОУ „Св.Св. Кирил и Методии” в Свети Влас е на прага на провал. Причината е, че временно изпълняващата длъжността директор на училището Чубрина Стефанова уволнява и наказва безпричинно дългогодишен учителски персонал. Най-отговорно заявяваме, че повече не можем да търпим Стефанова да накърнява личното ни достойнстово и да търпим непрестанния психически тормоз от нейна страна. Обстановката в училището е нетърпима, а страха от уволнение е обхванал всички преподаватели.

Със сигурност знаем, че директорката цели да се обгради с нискоквалифицирани кадри и близки хора, които да са й верни. За начина на управление и саморазправа в училището от страна на Стефанова изпратихме сигнал до министъра на образованието и науката проф. Д-р Анелия Клисарова. Ако министерството не вземе бързи и адекватни мерки рискуваме учебната година да започне без учители, много разочаровани и разстроени ученици и родители. Чубрина Стефанова е директор на училището от март 2013 година и зае мястото на уволнения заради нарушения Ивайло Томов.

При корумпиран и често подпийнал директор не се работи лесно, но това което дойде след него е още по-страшно. Новоназначената Стефанова /преди това преподавател в Руската гимназия в Бургас/бе представена тържествено от началника на РИО-Бургас Виолета Илиева. Още с встъпването си в длъжност новоназначената Стефанова ни даде да разберем, че ще бъдем тормозени докато издържим, а не напуснем ли доброволно, ще бъдем уволнявани.

В пъклените си дела Стефанова въвлече и майка на седмокласник от училището, която се слави с чести саморазправи в Свети Влас и дълго досие в полицията. За да назначи свой човек, на мястото на дългогогодишния ни преподавател по математика /г-н Стратиев/, новоназначената директорка заедно с въпросната майка, скълъпиха гнусен донос, в който едва ли не го изкараха педофил. След жестоките нападки и гнусни доноси учителят изпадна в тежка депресия и постъпи в болница. Докато беше в болнични, математикът беше многократно заплашван директно от Чубрина Стефанова.

Последваха и анонимни телефонни обаждания със заплахи за живота, за което Стратиев е подал сигнал в полицията в Несебър. След като не успя да го уволни, Стефанова директно му предложи пет заплати и да се „маха”, в противен случай щяло да му се случи нещо лошо. Преподавателят по математика напусна огорчен и с опетнено име. След напускането му, Стефанова, заедно с новата преподавателка по математика поправиха годишната оценка на седмокласник на по-висока. Става въпрос за ученика, чиято майка участва в схемата за изгонването на г-н Стратиев, а след това и на други преподаватели от училището.

След като разкрихме измамата с фалшивия документ, веднага подадохме сигнал в РИО-Бургас, с който уведомихме за нарушението, но до момента нищо не е предприето, виновните да бъдат наказани. Независимо, че бяха поправени документи и издадена нова диплома на ученика, никой от РИО-Бургас не се трогна. Този ученик е приет в Строителния техникум в Бургас и навярно е изместил някое по знаещо дете.    Директорката Чубрина Стефанова уволни и старшата възпитателка на първи клас Румяна Николова. Колежката бе уволнена по време на болничен. Стефанова й поиска пари, но под формата на дарение за училището. След като колежката отказа, не след дълго се озова на улицата без работа. Без работа е вече и Мата Пенева, самотна майка, преподавателка на трети клас. Колежката ни е безработна отново „благодарение” на Чубрина Стефанова. За четири месеца търпяхме не само обиди и заплахи, но и не получихме нищо допълнително за Деня на българската просвета и култура и славянската писменост-24 май.

Въпреки това Стефанова  направи грандиозен банкет, чийто домакин беше училището, а спонсор горепосочената майка на седмокласника. С празни джобове преглъщахме трудно трохите от масата и наблюдавахме задоволството в очите на директорката и нейната надменност над нас. В края на учебната година напусна и г-жа Бабева старши начален учител. Дългогодишен преподавател и местен гражданин, тя не издържа на обидите и ниската професионална компетентност на Стефанова. Много от родителите бяха разочаровани от нейното напускане, защото очакваха г-жа Бабева да поеме първокласниците през новата учебна година, но въпреки добрата й репутация, директорката безцеремонно и нагло прие оставката й. Част от първокласниците вече са записани в други училища, заради родителското недоволство.

На път е да напусне и още един местен учител. Това е г-жа Лиляна Христова, с 30 годишен стаж в нашето училище. Причините са, че не желае да бъде обиждана, ругана и наказвана неоснователно от директорката. Поради честите заплахи срещу нея от страна на директорката, колежката ни започна да боледува и се страхува за здравословното си състояние. Атаките срещу г-жа Христова са непрекъснати, като майката на седмокласника отново по нареждане на Стефанова, успя да изфабрикува жалби срещу колежката ни и да опетни и нейното име. Стигна се и до физическа саморазправа срещу Лиляна Христова, като изпотрошиха витрина на личния й имот. За случая са уведомени органите на реда в Слънчев бряг.

Още един учител е в готовност да напусне училището, заради системен тормоз от страна на Чубрина Стефанова. Това е преподавателката по английски език, Павлина Димитрова, с 27 –годишен стаж. Димитрова многократно е подавала сигнали до РИО-Бургас за лошо отношение спрямо нея от страна на директорката, но проверка в училището така и не дойде.

Майката на седмокласника, пусна жалба и срещу преподавателката по английски. Още по-ужасяващо е, че майката влезе в кабинета на г-жа Павлина Димитрова и я заплаши, че ако не напусне училището доброволно и „гарантира шестемесечно гипсово корито”. Колежката силно притеснена и разстроена потърси съдействието на директорката, но тя заедно с майката се нахвърлиха с обидни думи срещу нея. Госпожата по английски език подаде жалба в полицията и до РИО-Бургас, но проверка и до сега няма. Павлина Димитрова е отличен преподавател. Родители се надяват през тази учебна година, тя да поеме като класен ръководител учениците в пети клас. Напусна и една от хигиенистките на училището, заради лошо отношеие от страна на Стефанова. Жената беше наричана от Стефанова „простачка”, „проста чистачка” и др.

След психическия тормоз и след като изпадна в няколко нервни кризи, хигиенистката си тръгна доброволно. Ставали сме свидетели на крайно обидно и унизително отношение към жените , които се грижат за чистотата на учебната сграда.   Уважаеми журналисти, в писмото, което изпратихме до Министерството на образованието настояваме, Чубрина Стефанова да не бъде допускана до конкурса за директор през месец октомври, защото тази госпожа няма професионална компетентност да управлява училище и екип. Не искаме такива хора, като нея да стават маша в ръцете на грозните амбиции на политически партии да чистят и назначават свои хора.

Не искаме управляващите да позваляват да се срамуваме от професията си. Не искаме името на българското образование да бъде опетнено от такива некадърни и подкупни лица. В крайна сметка директорката уволни всички местни учители и назначи нейни хора от Бургас. Заради скандалите в училището, уволненията и страха много от родителите си изместиха децата си в училища в Несебър и Бургас.  

Заради страха да не бъдем уволнени, не можем да изпишем имената си! Обидени сме, накърнени и уплашени от това мутренско поведение в нашето училище! За всички нарушения и системен тормоз над преподаватели в училището от страна на Стефанова сме уведомявали и сме изпращали сигнали до Виолета Илиева, директор на РИО-Бургас, Пепа Бакалова- РИО-Бургас, Яна Христова, началник отдел Образование- община Несебър. Нито един от тези служители не си мръдна пръста да направи проверка. Председателят на Синдиката на българските учители –Бургас, Константин Янков също е запознат с проблемите в нашето училище!  

И още нещо: Още, когато постъпи на работа, в седмиците, когато преподавателите трескаво работиха по външното оценяване на четвъртокласници и седмокласници, Чубрина Стефанова накара всички учители да направят нови годишни разпределения за да напишем на титулните страници нейното име. Въпреки многото работа, успяхме да удовлетворим тази нейна прищявка. Стефанова промени и КТД, като промени много от точките в него, което не ни удовлетворява, но никой от страх не посмя да й противоречи. За три месеца Стефанова написа над 120 протокола. Проблемите на училището не се рашават колективно, а само от Стефанова.                                                     

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега