Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Учени: Стотици са заразените с новия коронавирус, който отне живота на двама души в Китай

Учени: Стотици са заразените с новия коронавирус, който отне живота на двама души в Китай

Повод за прогнозата е идентифицирането на трима пътници, които са били в Ухан, но не са посетили пазара, но въпреки това са заразени.

Стотици са заразени с нов коронавирус. В това са убедени учени от Великобритания. Общо 62 са доказаните случаи в град Ухан, който се смята за първоизточник на заразата, която вече отне живота на двама души. Те починаха от тежки усложнения.

Всички пациенти са посетили пазара за продажба на риба и животни, който се смята за източник на вируса. Заболелите са c. оплаквания от треска, диспнея и рентгенографски данни за двустранни белодробни инфилтративни лезии. Вече са предприети мерки по изолация на болните, издирване на контактни лица, затваряне и дезинфекциране на пазара.

Според китайските власти не се наблюдава предаване на инфекцията от човек на човек, както и няма случаи сред здравните работници, предава бургаската РЗИ. Международни учени обаче смятат, че заразяването може и да е възможно, предава CNN. Ново изследване на учени от Имперския колеж в Лондон сочи, че съществува вероятност заразата да е силно подценена.

Повод за това е идентифицирането на трима пътници, които са били в Ухан, но не са посетили пазара, но въпреки това са заразени. Според експертите, при заразяване от човек на човек, броят на възможните преносители на вируса е над 1 700, имайки предвид пътникопотока през летището, където тримата са преминали в рамките на инкубационния период. Броят обаче може да бъде и по-голям.

Редица летища в САЩ вече назначиха задължителен скрининг на пътниците, пристигащи от Китай.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега