Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Учени твърдят: Миенето на ръцете рестартира креативността

Учени твърдят: Миенето на ръцете рестартира креативността

На кого ли не му се е случвало да се чувства напълно изцеден от служебните си задачи и лишен от вдъхновение за нови проекти?!

Дълъг и уморителен ден, работата сякаш не свършва, а идеите са на изчерпване. На кого ли не му се е случвало да се чувства напълно изцеден от служебните си задачи и лишен от вдъхновение за нови проекти?! Е, съществува трик, с който да измамим мозъка си и да рестартираме креативността си. Учени от Канада твърдят, че решението е простичко и изключително лесно - просто да измием ръцете си.

Изследване на специалисти от Университета в Торонто потвърждават старата теория, че физическото пречистване има силен ефект и върху емоционалното и психическото ни състояние. Личната хигиена не само е здравословна за тялото ни, но и за духа ни, тъй като помага да се освободим от част от ненужната информация, занимаваща съзнанието ни, предава "Daily mail".

Според канадските специалисти, дори няма нужда да прибягваме до действително измиване. Можем да използваме мокра кърпа или санитарен гел, които да ни помогнат да почувстваме ръцете си чисти. Така успяваме да измамим и мозъка си и го караме да "започне на чисто" и по отношение на работата.

От една страна този феномен се асоциира със символиката на чистотата - тялото ни се освобождава от натрупаната мръсотия, а духът ни - от натрупаното напрежение. От друга страна обаче можем да свържем акта с резултата и като възможност да си отдъхнем за миг - изоставяме работата, даваме си няколко ценни минутки на откъсване от текущите задачи.

Каквото и да е обяснението, специалистите твърдят, че този трик в действителност работи.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега