Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ученикът Румен Kостов стана кмет на Поморие

Ученикът Румен Kостов стана кмет на Поморие

Ученици от VIII “а” клас на СОУ “Иван Вазов” се включиха в управлението на Община Поморие. В иниацивата “Ден на отворени врати”, която кметът Иван Алексиев организира по случай празника на българската община, се включи и цялата администрация.

Ученици от VIII “а” клас на СОУ “Иван Вазов” се включиха в управлението на Община Поморие. В иниацивата “Ден на отворени врати”, която кметът Иван Алексиев организира по случай празника на българската община, се включи и цялата администрация.

Официалната церемония по предаване на кметския пост започна с кратък филм от провелите се ученически избори.  За кмет на Община Поморие беше избран Румен Костов, който встъпи в длъжност след като кметът Иван Алексиев му връчи огърлицата, символ на властта. След тържественото откриване на работния ден, младият кмет Румен Костов проведе оперативка със своите заместници, прегледа пощата си и разпредели текущите задачи.

Останалите ученици бяха разпределени по ресори и усетиха работната атмосфера, като се запознаха отблизо с работата служителите от общинската администрация. По време на работата Румен Костов се сблъска и с реални ситуации. Заедно с кмета Иван Алексиев той посети на място възникнала водопроводна авария, разреши поставянето на кошчета, пейки и стойки за колела в двора на СОУ „Иван Вазов”, обеща да осигури автобус за похода до село Козичино и даде интервю за местна телевизия.

Учениците Мария Чучулиева, която зае поста заместник–кмет и спортният експерт Николай Арнаудов пък бяха включени в комисията, която ще разглежда номинациите за десетте най-добри спортисти на община Поморие за 2012 година. В края на работния ден заместник-кметовете представиха пред кмета Румен Костов отчет за свършената работа.

За финал кметът Иван Алексиев връчи на всички ученици сертификат за участие в управлението на Община Поморие и подари на своя млад заместник огърлицата за спомен. „Аз вече съм спокоен, че след нас вървят достойни млади заместници, защото този стол е за отговорни хора като вас”, каза кметът Иван Алексиев и ги призова да не се притесняват от трудностите и тежките ситуации, защото силните вървят напред и побеждават.

Учениците от своя страна поздравиха общинската администрация за професионалния им празник и върнаха управлението на кмета Алексиев като му връчиха топка, за да разпуска със своите служители след тежкия работен ден. Благодарности към Общината и към целия учителски колектив поднесе директорът на СОУ „Иван Вазов” Иван Тенекеджиев. А от името на Председателя на ОбС Ася Пеева покани децата да присъстват на заседания на постоянните комисии и на следващата сесия, за да се запознаят и с работата на oбщинските съветници.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега