Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ученици от 3 държави: Само за седмица Бургас се превърна в наш втори дом

Ученици от 3 държави: Само за седмица Бургас се превърна в наш втори дом

28 ученици от Полша, Италия и Турция намериха своите втори семейства в Бургас. Цяла седмица представители на трите държави попиваха бит и култура в приемни семейства от града и опознаваха историческо наследство на Бургас и региона под домакинството на ПМГ „Акад. Никола Обрешков“.

28 ученици отПолша, Италия и Турция намериха своите втори семейства в Бургас. Цяла седмицапредставители на трите държави попиваха бит и култура в приемни семейства отграда и опознаваха историческо наследство на Бургас и региона под домакинствотона ПМГ „Акад. Никола Обрешков“.

Учениците посетиха Бургас във връзка собразователния проект „The ruins of the past to power Europeans' future", който математическата гимназия изпълнява попрограма „Еразъм+“.Интересът къмБългария провокира рекорден брой участници в тази мобилност - освен учениците, вБургас пристигнаха и 7 от техните преподаватели.

Домакините от математическатагимназия се постараха гостите да нямат ден без емоции и в програмата влязохаразходки във Варна, Созопол и Несебър. Безспорен фаворит обаче се оказастранджанското селце Бръшлян. Архитектурният резерват грабна сърцата начужденците с автентичната си атмосфера, с песента на странджанските баби и свкусните си местни специалитети. Силно впечатление направи и концертът вМорското казино, с който възпитаниците на ПМГ посрещнаха участниците в проектав първия ден от престоя им. 

Гостите имахавъзможността да се запознаят с условията и методите на обучение, които ПМГпредлага на своите възпитаници, като прекараха един учебен ден в училище. Впрограмата бе заложена и среща с общинската администрация в лицето на заместниккмета по образованието Йорданка Ананиева. 

"Партньорите ни от ПМГ - Бургас ни показахакакво значи истинско гостоприемство. За нас в Несебър и Созопол бяха отворенимузеи, които не работят в момента, получихме внимание от местната власт, тованяма как да не направи впечатление. Почувствахме се значими. За една седмицаБургас стана наш дом, където със сигурност ще се връщаме“, споделихаучастниците в проекта малко преди да напуснат България.

Проектът „The ruinsof the past to power Europeans' future" продължава с работна среща междупреподавателите, която ще се проведе през април в Турция. Малко по-късно тримапредставители на ПМГ „Акад. Никола Обрешков“ ще прекарат цял месец в Италия,черпейки добри практики от италианския партньор.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега