Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ученици отбелязоха Деня на биоразнообразието край бургаските езера

Ученици отбелязоха Деня на биоразнообразието край бургаските езера

Инициативата бе на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Бургас.

По случай Европейския ден на мрежата Натура 2000 - 21 май, и Международния ден на биологичното разнообразие - 22 май, днес вРегионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Бургас се проведесреща с ученици от Гимназия с преподаване на чужди езици „Васил Левски“ – Бургас.Участваха експерти от отдел „Биологично разнообразие, защитени територии изащитени зони“ и гимназисти от клуб „Млад еколог“ в XІ клас.

Младите еколози се запознаха с уникалнотоорнитологично богатство на езерото Вая, неговото растително разнообразие ирежимите на опазване в него като част от мрежата „Натура 2000“. Предоставенибяха иформационни материали, включващи пътеводител на резерватите в териториалнияобхват на екоинспекцията с информация и илюстрации на част от защитените видовев резерватите, както и карти с посетителски маршрути.

Днес екоинспекцията в партньорство с читалище„Изгрев“ запозна млади природолюбители от ІІІ клас на СУ „Добри Чинтулов“ сбиоразнообразието, птиците и техните местообитания в поддържан резерват„Атанасовско езеро“, което също е част от „Натура 2000“. Те посетиха укритиетоза наблюдение на птици към резервата, където наблюдаваха обитателите на езеротои колонии на гнездящи птици върху специално изградени за целта острови и диги.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега