Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ученички от Пирдоп разработиха приложение за изучаване на буквите

Ученички от Пирдоп разработиха приложение за изучаване на буквите

Това не е първият подобен проект на двете момичета.

Ученички от Пирдоп разработиха мобилно приложение, с което деца от подготвителните групи в детските градини и ученици в първи клас могат да научат буквите. То е безплатно и е достъпно на всички мобилни устройства.

Деветокласничката Габриела Гостева и единадесетокласничката Цветина Рашева от СУ "Саво Савов" създават различни образователни приложения под формата на игри. Последният им проект „Азбуката в картинки“ има за цел децата и учениците да се научат да изписват буквите и да ги свързват с определени думи, разказват от пресцентъра на МОН.

"Приложението съдържа няколко мини игри. В една от тях е показана картинка, която изобразява къща например. Дадена е първата сричка от думата „къща“, както и три варианта за втора сричка. Децата трябва да намерят правилната, за да изпишат думата. Използваме и картинки за оцветяване. Първо трябва да познаят коя е думата по зададена буква и след това да оцветят картинката както искат", обяснява Габриела Гостева. Тя и Цветина са включили и песен за буквите, с която децата да упражняват произношението си.

"В днешно време технологиите заемат голяма част от ежедневието ни и е хубаво да ги въведем по практичен и полезен начин в живота. Надяваме се да успеем да помогнем и на учителите, и на децата”, казва още деветокласничката Габриела.

Освен това приложение, двете с Цветина Рашева са направили още няколко, свързани с изучаването на математика, както и с развиване на логическото мислене. Училището, в което учат – СУ „Саво Савов“, е фокусирано върху засиленото изучаване на информационни технологии.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега