Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Учители на съд заради ниски оценки на учениците им?

Учители на съд заради ниски оценки на учениците им?

В КТ "Подкрепа" има 10 сигнала за подобни дела.

Все по-често родителите търсят вината за ниските оценки на децата си в учителите. Нещо повече, зачестяват съдебните дела срещу преподаватели заради лошия успех на учениците им. За това алармират от синдикат "Oбразование" към КТ "Подкрепа".

Към момента синдикатът има около 10 сигнала за дела, водени от родители срещу учители. Това заяви Юлиян Петров от "Подкрепа" в ефира на NOVA. Такива сигнали има и в София, и в Пловдив, уточни той.

"В единия от случаите в училище охраната е разтървала двама ученика, които са се биели. Единият  от учениците е разтълкувал това като физическа намеса и има заведено дело и в съдебната институция, и в Комисията по дискриминация. Друг случай е, че ученик е бил наказан и преместен в друго училище. Родителите са се съгласили първоначално, но в един момент се е появило несъгласие на родителя с това решение и сега в съда преценяват дали това е правилното решение", разказа Петров.

Други случаи са свързани с несъгласие с оценка на ученик. Родители подават жалба за несъгласие и съдят учителите. Петров потвърди, че в синдиката има стотици хиляди жалби за несъгласие с оценки и решения на Педагогическите съвети и директора.

„Нашето притеснение като синдикат е, че започваме да виждаме едни процеси, които на базата на последните 25 години преминават границите. Тези процеси показват, че нещата никак не са в добра посока и трябва да помислим как да съхраним доверието между учителя и родителя”, заяви Петров.

Директорите на училищата обаче не желаят да коментират казусите, защото смятат, че те натоварват с негативен оттенък институцията им.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега