Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Фалшификаторът" на Горан Маркович открива "София филм фест на брега" 2014

"Фалшификаторът" на Горан Маркович открива "София филм фест на брега" 2014

Сръбският режисьор Горан Маркович ще пристигне в Бургас за откриването на „София филм фест на брега“. С неговата лента „Фалшификаторът” ще бъде даден старт на филмовия маратон, който ще продължи от 13 до 21 март.

”София филм фест на брега -2014“ е едно културно събитие, което ерядкост, защото то възпитава вкус”. Това заяви проф. Георги Дюлгеров на пресконференцията за представянето натазгодишното издание на  фестивала.  В афиша на кинофеста са включенифилми  от Полша, Русия, Индия, САЩ, Унгарияи България. Част отзаглавията, които бургаската публика ще може да гледа в ДТ „Адриана Будевска“,вече са носители на престижните отличия"Еми", "Кристаленглобус"  и "Сребърнамечка". Фестивалната програма ще продължи от 13 до 21 март, а билетите, на цена от 6 и 8 лева, ще бъдат пуснати в продажба следващата седмица.

„За следващото издание на „София Филм Фест на брега“ Община Бургас щезакупи дигитална техника, за да можем да обезпечим технически фестивала, тъйкато филми на лента, почти не идват вече“, обясни зам.-кметът по култура иобразование Йорданка Ананиева.

Сръбският режисьор Горан Маркович ще пристигне  в Бургас заоткриването на „София филм фест на брега“. С неговата лента  „Фалшификаторът”  ще бъде даден старт на филмовия маратон,обясни Стефан Китанов-Кита.

В селекцията  на тазгодишнотоиздание на феста е и най- новият филм на  провокативния  Ларсфон Триер. Главната роля в „Нимфоманка“ е поверена на любимката нарежисьора-Шарлот Генсбург, дъщеря на легендарния музикант Серж Генсбург.Нейни партньори в предизвикателния киноразказ са цяла плеяда отнебосклона на холивудското и европейското кино – Стелан Скарсгард, Шая Лебоф, ДжеймиБел, Кони Нилсен, Ума Търман, Крисчън Слейтър, Уилям Дефо и др.

Картинитена един от най-влиятелните живописци в новата история на изкуството ЕдуардХопър оживяват като „на кино” във филма на режисьора Густав Дойч  - "Шърли:Представа за реалност”. Хопър не само вдъхновява австрийския режисьор Густав Дойч, а се превръща и в основноприсъствие на филма. Синтезът между картините, камерата и жената, кояторазказва, постига визуални и драматургични внушения с разстърсващ магнитуд.„Шърли: Представа за реалност” е филм,с който киното напомня за себе си посредством истинския си език.   

На „София филм фестна брега“ ще бъде представена и най-новата творба на италианския киномайстор Паоло Сорентино – „Велика красота“. 

В специалнатаселекция на феста са включени още филмите „Кутияза храна” на Ритеш Батра, „Ида” на ПавелПавликовски, „Краят на омагьосания кръг” Феликс ван Хрунинген, „Лоша прическа”на Мариана Рондон, „Гранд Хотел Будапеща”на Уес Андерсън, „Вапцаров – пет разказа заедин разстрел” на Костадин Бонев  исценаристката Ивайла Александрова, „Крадецът на книги”на Брайън Пърсивал, „Позиция на дете” на Калин Петер Нетцер, „Сталинград” на Фьодор Бондарчук, „В разцвет” („In Bloom”) на Нана Еквтимишвили и Симон Грос, „Пътнаполиция” на Войтек Смажовски, „Голямататетрадка” на Янош Сас, „Отрова за мишки” на Константин Буров„ ,Жената от фара” на Ана Китанова „Три дни в Сараево” на  Николай Тодоров и„Географът изпи глобуса” на АлександърВеледински.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега