Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Фехтовачи от цялата страна в бургаски дуел за шампионската титла

Фехтовачи от цялата страна в бургаски дуел за шампионската титла

Фехтовачи от цялата страна ще пристигнат в Бургас за последен решаващ дуел, който ще определи носителя на шампионската титла на България.

Фехтовачи от цялата страна ще пристигнат в Бургас за последен решаващ дуел, който ще определи носителя на шампионската титла на България. За първи път морският град приема състезание от такъв висок ранг, а домакин на финала от Държавното първенство по фехтовка за младежи /до 20 години/ е Регионален център на Фехтовална академия "Васил Етрополски"- Бургас.

„Шампионатът ще се проведе на 16 и 17 юни, събота и неделя, в  спортна зала "Бойчо Брънзов" - със съдействието на Община Бургас“, съобщи Диан Зайков, директор на бургаския регионален център.  

Първенството е на две оръжия- сабя и шпага. Очаква се в заключителния етап да участват близо сто състезатели от всички фехтовални центрове в страната. Сред тях ще са най-добрите български сабльори, възпитаници на фехтовална академия "Етрополски" и състезатели на клуб "Свечников"- Панчо Пасков и Любослав Бурнев. Последният е носител на европейската купа за кадети от 2011 г. в Австрия.  

В събота, 16 юни, от 11.00 часа ще започне индивидуалната надпревара, а ден по-късно ще бъде определен и отборният шампион. Резултатите от състезанието, което е от календара на Българска федерация по фехтовка, носят точки за националната ранглиста, поясни Зайков. Регионалният директор на центъра допълни, че пътеките и екипировката за състезанието ще бъдат доставени от федерацията.  

Всички необходими атрибути за провеждането на този аристократичен спорт ще останат в Бургас до края на следващата седмица. Причината е за това е, че освен финала за младежи, бургаският регионален център ще бъде домакин и на още две спортни събития. На 20 юни ще се проведат първи Регионални училищни фехтовални игри, а на 23 и 24 ще е най-значимото - Международният турнир за "Купата на кмета на Бургас", разкри Зайков. Входът за финалите от държавното първенство този уикенд в спортна зала "Бойчо Брънзов" е свободен.  

Регионален център по фехтовка Бургас бе създаден през 2010 г. На официалното му откриване тогава присъства самият Васил Етрополски – световен шампион на сабя през 1983 г. и трикратен носител на Световната купа. През лятото на 2010 година бяха създадени и центрове на Академията в градовете Карнобат, Поморие и Несебър, които са под негова методическа и организационна опека.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега