Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Фондация в памет на Евгений Мосинов ще подпомага талантливи студенти по право в Бургас

Фондация в памет на Евгений Мосинов ще подпомага талантливи студенти по право в Бургас

НПО-то е учредено от съпругата на покойния юрист и преподавател с цел да продължи работата на Мосинов с най-изявените бъдещи прависти.

Фондация в памет на Евгений Мосинов ще подпомага талантливи студенти по право в Бургас. НПО-то е учредено от съпругата на покойния юрист и преподавател с цел да продължи работата на Мосинов с най-изявените бъдещи прависти.

"След неговата кончина, преди по-малко от 5 месеца, много хора се свързах с мен, в социалните мрежи и по телефона, за да изкажат признателност за това, че са го познавали и са имали възможност да общуват с него. Мъжът ми не беше светец, не се опитвам да го представя такъв, но той бе много отдаден на работата си и на преподавателската си дейност. Времето, което прекарваше в университета и със студентите си, не можеше да бъде заместено от нищо друго", коментира Илияна Тодинова-Мосинова пред журналисти днес.

Партньори в начинанието на фондация "Евгений Мосинов" са ръководството и преподавателите от Бургаски свободен университет, където преподаваше юристът. Студентите от бургаския ВУЗ ще бъдат подпомагани по различни начини - чрез финансиране на техните участия в научни и практически форуми и състезания, както и чрез специални стипендии.

По всяка вероятност, първите лауреати ще станат известни през декември, на специална церемония. Датата все още не е уточнена, но се очаква да бъде около промоцията на университета, свързана с празника на Бургас - Никулден. Дотогава Тодинова-Мосинова ще работи заедно с ръководството на ВУЗ-а, за да се запознае по-отблизо с дейността в юридическия факултет, така че да бъдат избрани най-заслужилите студенти. Паралелно с това ще се търси и финансиране, ще се доработва и форматът на подпомагането.

"Евгений Мосинов работеше с талантливите студенти. Те се изявяват по няколко начина - чрез публикации в Юридически сборник и в рамките на научното творчество. Освен това те участват във формати за решаване на казуси в реална среда. Тези участия могат да бъдат финансирани от фондацията. И това може да започне всеки момент. Вече има набрани средства, но трябва да бъдем внимателни. Това е и причината Илияна да не желае да бърза, преди да се запознае с дейността на факултета и неговите студенти", коментира президентът на БСУ - проф. д-р Петко Чобанов.

"Тази фондация е като едно дете. Не може да го родиш и да започнеш да мислиш за абитуриентския му бал. Като начало ще се фокусираме само в областта на правото, като възнамеряваме да разширим обхвата на тези стипендии. Надяваме се, че ще намерим съмишленици в лицето на бизнеса", допълни самата Тодинова-Мосинова.

Фондацията ще организира различни семинари, ще осигурява финансиране или дарения за библиотеката на университета, ще търси и други начини за стимулиране и вдъхновение на студентите, уточни тя.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега