Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Фотоизложба представя "най-доброто от България и Европа" в Бургас

Фотоизложба представя "най-доброто от България и Европа" в Бургас

Изложбата „Натура 2000 - най-доброто от природата на България и Европа”, организирана от Българска Фондация Биоразнообразие показва красотата на защитените зони и призовава за реалната им защита.

Изложбата „Натура 2000 - най-доброто от природата наБългария и Европа”, организирана от Българска Фондация Биоразнообразие показвакрасотата на защитените зони и призовава за реалната им защита. „Голяма част отзащитените зони все още са необявени, а други са защитени само „на хартия” и нее ясно кой е отговорен за решаване на проблемите в тях. Ефективното управлениена Натура 2000 местата изисква публикуване в „Държавен вестник” на заповедта зазащитената зона с ясни и адекватни режими и зониране, разработване на план зауправление и създаване на органи за управление”, казват природозащитниците.

Изложбатав Бургас ще представи 20 платна от различни защитени зони в България и Европа,които са инсталирани на открито на стената между Културен център „Морскоказино“ и „Охлюва“ и ще останат там от 1 до 16 септември 2014 г. благодарениесъдействието на Община Бургас. „Това е опит да се покажеЕвропейската екологична мрежа Натура 2000 в нейната същност – спиращи дъхагледки, впечатляващи скални образувания и езера, красиви и интересни растения иживотни“, споделят организаторите.

В изложбата присъстват и едни отнай-чувствителните местности, обект на застрояване и нездрав инвестиционенинтерес, предизвикали неведнъж общественото внимание и масови протести -Иракли, Кара дере, Камчийски пясъци, Пирин, Странджа и др. Не са спестени иопасностите, които продължават и до днес да застрашават защитените зони ивидове в България - бракониерство, застрояване, нерегламентиран лов и др. Изложбата представя и потенциала на Натура 2000 местатаза развитие на регионите и осигуряване на ползи за местната общност.

Включениса и някои добри примери от Гърция (Национален парк „Керкини”) и Финландия,които показват как правилното управление на защитената природа може да носизначителни приходи от еко и фототуризъм, наблюдение на птици и др.„Натура 2000 –най-доброто от България и Европа” задава въпроси, прави равносметка нанаправеното до момента в защита на природата, разкрива действието илибездействието на институциите и призовава към обществена подкрепа, за да сезапази това изключително природно наследство.

Българска Фондация Биоразнообразие благодари наавторите, които предоставиха безвъзмездно своите снимки: Александър Иванов,Богдан Боев, Никол Недевска, Петко Цветков и Стефан Аврамов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега