Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Франция удължава извънредното положение с още 6 месеца

Франция удължава извънредното положение с още 6 месеца

Националната асамблея реши да удължи извънредното положение във Франция с още 6 месеца. Повод за това станаха събитията в Ница в нощта на 14-и юли. Първоначално мерките за сигурност трябваше да бъдат удължени с още 3 месеца, но след продължително заседание снощи, мнозинството от представители подкрепи по-дългия срок.

Националната асамблея реши да удължи извънредното положение във Франция с още 6 месеца. Повод за това станаха събитията в Ница в нощта на 14-и юли. Първоначално мерките за сигурност трябваше да бъдат удължени с още 3 месеца, но след продължително заседание снощи, мнозинството от представители подкрепи по-дългия срок, пише "Le Monde".

Припомняме Ви, че извънредното положение бе обявено след терористичните атаки в Париж миналата година. Правителството реши да удължи срока им на действие, така че мерките за сигурност да бъдат в сила и по време на Европейското първенство по футбол. Тревогата трябваше да отпадне на 26-и юли, но кръвопролитната атака в Ница отново промени плановете на властта.

Снощното решение на Националната асамблея означава, че Франция ще бъде в извънредно положение до края на януари 2017-а година. Предложението имаше и своите противници, които подчертаха, че засилените мерки за сигурност не са предотвратили събитията в Ница, което само по себе си означава, че продължаването на извънредното положение нямало сериозен ефект върху националната сигурност.

В рамките на продължилото часове заседание се появиха и по-строги предложения като затваряне на обществени места за поклонение и забрана за чуждестранното им финансиране. Тези идеи, както и подмятанията за въвеждане на СРС срещу "рискови групи" не срещнаха подкрепа от страна на народните представители.

"Ако някой от представителите знае начин, по който да спрем тероризма в рамките на няколко дни, седмици или дори месеци, да каже! Нека да кажем истината на френския народ", възкликна премиерът Манюел Валс, след като правителството получи множество критики за формулирането и изпълнението на мерките за сигурност. Той подчерта, че е твърде вероятно Франция отново да стане обект на посегателства и още невинни да загубят живота си, въпреки мерките за сигурност.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега