Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Франция ще бори тютюнопушенето с грозни кутии и по-строги закони

Франция ще бори тютюнопушенето с грозни кутии и по-строги закони

Френското правителство планира да поведе нова, по-агресивна кампания против тютюнопушенето, съпътствана с по-строги закони и регламенти за производителите и пушачите, за да се намали пристрастяването при младежите.

Френското правителство планира да поведе нова, по-агресивна кампания против тютюнопушенето, съпътствана с по-строги закони и регламенти за производителите и пушачите, за да се намали пристрастяването при младежите, предава "France 24". Една от мерките, готвена от здравния министър Марисол Турен, е цигарите да се продават в кутии с еднаква форма и големина, без картинки и цветни илюстрации. Според специалистите във вдомството, така тютюнопушенето ще стане по-малко атрактивно за младите хора.

Кутиите, предлагани от здравното министерство, са в маслено зелен цвят, с еднаква форма, размери и печатно оформление. По тях са изписани предупреждения относно вредите от тютюнопушенето. Според здравните организации това би намалило потреблението, но производителите не са съгласни. Аргументират се с това, че пушачите обикновено не обръщат внимание на формата и цвета на кутията, а само на съдържанието й.

Освен това, Франция се готви да приеме и закона, забраняващ пушенето в личния или служебния автомобил, ако в него се вози дете под 12 години. Ограниченията ще засегнат и електронните цигари, които ще бъдат забранени на определени публични места. Причината за това са опасенията на специалистите, че младите хора, които никога не са пушили, лесно преминават от електронна, към истинска цигара.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега