Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Хакери разбиха близо 2 млн. профила в социални мрежи

Хакери разбиха близо 2 млн. профила в социални мрежи

Почти 2 млн. потребители са ударени от нов вирус, създаден от хакери с цел събиране на профили и пароли, съобщават от CNN. Компютърните специалисти от Trustwave (компания за кибербезопасност) все още не са наясно колко всъщност са заразените компютри по света. Засегнатите платформи работят по възстановяване на профилитена своите потребители, а програмистите бълват пачове, които да предпазват браузърите от заразяване.

Почти 2 млн. потребителиса ударени от нов вирус, създаден от хакери с цел събиране на профили ипароли, съобщават от CNN.Компютърните специалисти от Trustwave (компания за кибербезопасност) все още не са наясно колко всъщностса заразените компютри по света. Засегнатите платформи работят повъзстановяване на профилитена своите потребители, а програмистите бълватпачове, които да предпазват браузърите от заразяване.

Според последнитепроучвания на Trustwave,засегнатите интернет страници са повече от 93 000. Сред тях се нареждат Facebook с 318 000 хакнати акаунта, Google платформите за сциално и видео споделяне иелектронна поща (тук пострадалите потребители са около 70 000), Yahoo, Twitter и др. „Интернет полицията“ е уведомила порталитеза проблема и администраторите провеждат масови проверки. Междувременно сеизследват и други потенциално засегнати платформи.

Социалните мрежи Facebook, Twitter и др. публикуваха информация, че вече са известилипострадалите потребители и са възстановили контрола им върху профилите. От Google обаче отказват коментар по случая.

Компютърнитеспециалисти обясняват, че вирусът е програмиран да събира информация за всички профили, в които потребителите влизат през заразения компютър. Това означава,че застрашени са не само социалните мрежи и електронни пощи, но и платформитеза интернет банкиране и онлайн пазаруване.

Към момента всеоще не е ясно как се разпространява вирусът, тъй като хакерите са свършиливеликолепна работа в „покриване“ на следите си. Известно е, че масовата атаказа събиране на пароли е започнала на 21 октомври т.г. и може би продължава идосега. Специалистите препоръчват да обновяваме своевременно антивирусната сипрограма, както и да инсталираме допълнителен специализиран софтуер, който да ни предпазва отвъзможни атаки.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега