Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Хакери разпространяват вирус с писма за "просрочени задължения"

Хакери разпространяват вирус с писма за "просрочени задължения"

Специалистите призовават по никаква причина да не се отварят прикачени файлове от съмнителни податели, тъй като те компрометират компютърната система и "крадат" лични данни и пароли.

Хакери разпространяват вирус с писма за "просрочени задължения". Този път обаче те не са от името на НАП, а от уж партньорска организация. За случая алармират от ГДБОП. Специалистите призовават по никаква причина да не се отварят прикачени файлове от съмнителни податели, тъй като те компрометират компютърната система и "крадат" лични данни и пароли.

Обикновено имейлите са маркирани с тема/subject от сорта на "Искането за възстановяване на задължения по договора № 23889" и съдържат уведомление за дългове на фирмата на стойност няколко хиляди лева. Ето приблизително какво гласи съобщението:

"Съгласно условията на договора, в съответствие с параграф 3.0, в рамките на 5 работни дни от датата на предоставяне на услугите, трябва да бъде направено плащане в пълен размер.

В съответствие с точка 3.2 от настоящия договор следва санкция в размер на 3,5% от стойността на предоставените услугите, за всеки просрочен ден.

 Към днешна дата, плащане от вас не е постъпило. Въз основа на изложеното по-горе, ние ви призоваваме до 15.03.2017, да изплатите изцяло задължението си в пълен обем. В случай на пълен или частичен отказ от удовлетворяване на нашит законови претенции, ще бъдем принудени да депозираме искова молба до компетентния съд".

Писмото е подписано от "Димитринка Дионова". Прикаченият файл е с име "договор" и разширение за архив ".zip". Отварянето и тегленето на файла водят до заразяване на компютъра със зловреден софтуер. Някои доставчици на услугата "електронна поща" филтрират тези съобщения като спам, но е възможно те да попаднат и в основната Ви пощенска кутия.

Изтрийте писмото, без да отваряте прикачения файл. Важно е и да защитите компютъра си с актуална и надеждна програма срещу вируси.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега