Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Хакерите намесиха и Агенцията по вписванията в новите си зловредни имейли

Хакерите намесиха и Агенцията по вписванията в новите си зловредни имейли

Този път потребители сигнализират, че са получили писма с предупреждение за промяна в сроковете за подаване на годишните финансови отчети.

Хакерите намесиха и Агенцията по вписванията в новата си серия със зловредни имейли. Този път потребители сигнализират, че са получили писма, уж от НАП, с предупреждение за промяна в сроковете за подаване на годишните финансови отчети. В текста към него обаче фигурира уведомление от името на Агенцията по вписванията.

Ето какво гласи имейлът:

"Агенция по вписванията уведомява, че съгласно новият Закон за счетоводството се променят крайните срокове за подаването на годишните финансови отчети.

След изтичане на крайния срок, Агенция по вписванията ще предостави на Национална агенция за приходите списък на търговците и фирмите, неподали годишни финансови отчети в срок. Неподалите в срок ще бъдат санкционирани от НАП или АДФИ, като предвидените санкции са в размер от 300 до 2000 лв.

За повече подробности, моля, отворете прикачения файл".

Подателят на фалшивите електронни писма не е с имейл адрес от официалните домейни на НАП – nra.bg и nap.bg, нито е свързан с Агенцията по вписванията. Всички регламенти, срокове и изисквания на институциите са налични на страниците им в интернет.

Експертите съветват да бъдем бдителни и да не отваряме писма и прикачени файлове от непознати податели. В случай, че сте го сторили, най-добре е да стартирате незабавно антивирусната си програма. Ако се съмнявате, че устройството Ви може да е заразено, добре е да потърсите съдействие от специалист.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега