Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Хапваме ягоди за остър ум

Хапваме ягоди за остър ум

При експеримент с опитни мишки, експертите открили, че консумацията на ягоди намалява деградацията на когнитивните възможности и възпалителните процеси в организма.

Освен освежаващи и вкусни, ягодите се оказват и много полезни за мозъка. Това са открили калифорнийски учени от Неврологичната лаборатория в Ла Хоя. При експеримент с опитни мишки, експертите открили, че консумацията на ягоди намалява деградацията на когнитивните възможности и възпалителните процеси в организма, предава "Daily Mail".

Специалистите смятат, че това се дължи на специфичен флаванол, наречен "физетин", който се съдържа в плодчетата на ягодата. Той подпомага мозъчните функции и има свойството да редуцира загубата на памет при организми, склонни към развиване на заболявания като Алцхаймер, хипотезират учените. Откриването на подходящата доза при хората, може да минимизира ефекта на някои състояния, свързани с възрастта.

"Мишките не са хора, разбира се. Но сходствата между двата биологични вида са достатъчно, за да смятаме, че физетинът заслужава по-задълбочено изследване", посочва Памела Мейхър от лабораторията в Ла Хоя. Веществото може да бъде открито и в плодове като боровинките и къпините, както и в зеленчуци като целината и морковите. Там обаче съдържанието е по-малко.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега