Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Харчим по 500 лeва на човек годишно в онлайн магазини

Харчим по 500 лeва на човек годишно в онлайн магазини

Оборотът в електронната търговия достига между 100 млн. лева и 1-2 млрд. лева, показват различните статистически изследвания.

Харчим средно по 500 лeва на човек годишно в онлайн магазини, показват данните на Българската асоциация за електронна търговия. Оборотът в електронната търговия достига между 100 млн. лева и 1-2 млрд. лева, показват различните статистически изследвания, но при всички случай, с всяка изминала година онлайн сделките нарастват и като брой и като оборот, пише в-к "Монитор".

Според Българската асоциация за електронна търговия (БАЕТ), близо 90% от поръчките си правим от родни сайтове. Най-предпочитания начин на разплащане пък е наложения платеж. По отношение на стоките, най-често се правят заявки за консумативи, за разлика от пазаруването на черна техника. Отминавала и тенденцията на т.нар. "групово пазаруване", както и на обявите за предмети, които се продават "от човек на човек".

Що се отнася до демографията, най-много са потребителите около 25 години, за които нямало разлика между пазаруването в нета и в търговските вериги. Все повече нараствал и делът на купувачите в детска и младежка възраст.

"При тях и рисковете са най-големи, защото нямат житейски опит и лесно се лъжат по оферти, в които някой нещо им обещава, а в същото време имат достатъчна свързаност с мрежата през различни мобилни устройства. Това е и грозната страна на нелоялните практики, че по-уязвимите потребители биват излъгани", категоричен е Петър Ванчев от БАЕТ.

Той уточни, че всяка година делът на тези потребители расте и при тях трендът на увеличение изпреварва нарастването на другите пазаруващи в интернет. Може да се каже, че тези младежи са основен двигател на растежа в сектора, посочи още експерта. Той обясни, обаче, че какъв е техния брой точно не може да се каже, защото липсва официална статистика. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега