Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Хобит стана най-касовата премиера за 2012 година

Хобит стана най-касовата премиера за 2012 година

Първата част от историята на приключенията на Билбо Бегинс, "Хобит: Неочаквано пътешествие", оглави бокс офиса на САЩ и Канада.

Първата част от историята на приключенията на Билбо Бегинс, "Хобит: Неочаквано пътешествие", оглави бокс офиса на САЩ и Канада.   Джуджета, магьосници, таласъми, орки, дракони и други фантастични същества, организирани от Питър Джаксън, режисьор на вече известната киноепопея "Властелинът на пръстените", отскочи с не по-малко от 84,8 милиона долара през първия си уикенд на екран.

Това е един от най-добрите резултати в историята. Цялата тази кохорта води в седмичната финансова класация на огромно разстояние от останалите филми. Първи сред тях е анимацията "Чудната петорка", оригинален нов прочит на митове за деца. Филмът заслужи 7,4 милиона долара този уикенд. Точно зад него на трето място идва "Линкълн" - биографичният филм на Стивън Спилбърг за 16-тия президент на Съединените щати, изигран от Даниъл Дей-Луис, който получава 7,2 милиона долара /филмът/, включително и заради своите седем номинации за Златен глобус.

Поредната серия от приключенията на вече по-възрастния Джеймс Бонд - "Скайфол" - отби 7 милиона долара от общия поток към касите на кината през шестия си уикенд по екраните. Пета позиция е отново за одисеята на Пи - историята на оцеляването на млад индиец на сал в компанията на бенгалски тигър. Филмът "Животът на Пи" събра през този уикенд 5,4 милиона долара. Шести са вампирите от "Здрач: Зазоряване - част 2" с 5,1 милиона. "Разбивачът Ралф," анимацията на Дисни, отива на седмо място с 3,2 милиона долара, пише АФП.

С приходи от 449 465 лв. и 43 2018 зрители само за 3 дни “Хобит: Неочаквано пътешествие” безапелационно оглави и родния бокс офис тази седмица и убедително зае мястото на най-касовата премиера за 2012 г.През изминалия уикенд близо 75% от всички хора в киносалоните у нас са гледали екранизацията на Питър Джаксън. С резултатите само от първите три дни “Хобит: Неочаквано пътешествие” влезе и в челната петица на най-касовите кино премиери в България за всички времена.          

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега