Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Хомофобското предложение на НФСБ претърпя неуспех

Хомофобското предложение на НФСБ претърпя неуспех

Предложението на НФСБ за забрана на гей-демонстрациите претърпя неуспех на заседанието на Общински съвет днес. За щастие на всички, живеещи и работещи в ХХІ век, общинската администрация няма да забрани на хората с нестандартна сексуална ориентация да я демонстрират, както поискаха съветниците от Национален фронт за спасение на България.

Предложението наНФСБ за забрана на гей-демонстрациите претърпя неуспех на заседанието на Общински съвет днес. За щастие навсички, живеещи и работещи в ХХІ век, общинската администрация няма да забранина хората с нестандартна сексуална ориентация да я демонстрират, както поискахасъветниците от Национален фронт за спасение на България.

„Националнитеспасители“ искаха да наложат наредба, с която хората с различна отхетеросексуалната ориентация да загубят правото си да се държат за ръка, даизразяват привързаност и да афишират различието си на публични места. С дведуми, да заложат в местното законодателство правило, представляващоутвърждаване на дискриминацията и хомофобията. А междувременно целият свят сестреми да изкорени тези явления, да прокара закони, които да подкрепятразличните, за да ги спасят от агресията на „нормалните“ хора. Ние пък, отновоназад с материала, се опитваме да си отгледаме такава.

Споредвносителите на въпросната докладна, хората с нетрадиционна сексуалност„смущават“ и „пречат“ на околните, т.е. на хората с хетеросексуална ориентация.Мен пък ме притесняват тези, които не се обличат с вкус, и нямам доверие наиндивиди, които не обичат вкуса на кафето. Но трябва ли личното ми мнение,убеждения и индивидуални предпочитания да се превръщат в норма за обществото,само защото имам развита до някаква степен непоносимост към различията наоколните?

ХХІ век битрябвало да бъде векът на Свободата на словото и мисълта, на Свободата да бъдешразличен, на Свободата да бъдеш себе си и Правото да съществуваш без да бъдешподлаган на натиск и агресия. Подобни дискриминационни наредби и законипредставляват пасивно агресивно отношение на администрацията и държавата.Пасивната агресия, от своя страна, подклажда и провокира физическо и психическонасилие, създавайки напрежение в обществото. Нима искаме да живеем в такъвсвят? В такава държава?

За щастие,Общински съвет не позволи на НФСБ да ни „освободи“ от правото да бъдем модернообщество. Здравият разум възтържествува над закостенялото и дискриминативномислене. Независимо дали човек приема или не хомосексуалността, днешноторешение е победа за цялото общество, тъй като показва, че все пак сме на правпът – вървим към бъдещето.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега