Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Хора с увреждания отново могат да кандидатстват за финансиране за рампи и асансьори в дома си

Хора с увреждания отново могат да кандидатстват за финансиране за рампи и асансьори в дома си

Документи ще се подават до 9 април.

Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност отново е отворена и бургазлии с увреждания имат възможност да кандидатстват по нея. Тя дава възможност за изграждане на платформи, рампи или асансьори в жилищните сгради на нуждаещите се, информират от пресцентъра на Общината.

Припомняме Ви, че през миналата 2019 година от програмата се възползваха 28 души, които улесниха ежедневието си чрез специализирано оборудване, улесняващо мобилността им. Сега програмата е възобновена, като документи ще се подават до 9 април.

Подаването на документи се осъществява в Община Бургас, като кандидатите трябва да заявят желанието си за участие в програмата на телефон 0883 569 566 - Илияна Драганова, или на адрес i.draganova@burgas.bg.

Допустимите кандидати по програмата са хора, които се придвижват с инвалидни колички. След подаване на заявление от тяхна страна, комисия от Община Бургас ще посети адреса, за да установи дали кандидатът отговаря на условията по програмата. Следващата стъпка е изготвяне на проект и монтиране на съоръженията за осигуряване на по-добър достъп.

При подаване на документите се представя удостоверение от Дирекция "Социално подпомагане", че бенефициентът има увреждания и е трудно подвижен.

Програмата дава възможност за осигуряване на достъпна среда на хора, живеещи както в панелни блокове, така и в еднофамилни къщи. В първия случай кандидатстването за помощта се осъществява от сдружението на собствениците в сградата. Във втория случай кандидатстването се извършва от собственика на имота.

Ако кандидатът живее под наем, е необходимо да има адресна регистрация на съответното място и да получи декларация за съгласие от собственика на имота.

Финансирането за изграждането на необходимите съоръжения се предоставя от Министерството на труда и социалната политика. Община Бургас подпомага хората в неравностойно положение с изработването на проектите за осигуряването на достъпна среда.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега