Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Хоро край лазурния бряг" ще се извие в парк "Минерални бани" следващия уикенд

"Хоро край лазурния бряг" ще се извие в парк "Минерални бани" следващия уикенд

Във фолклорния празник ще се включат близо 1000 изпълнители.

Пъстър фолклорен концерт ще се състои в Бургас в Деня на детето. В петия национален фестивал на любителските клубове "Хоро край лазурния бряг" ще се включат близо 1 000 изпълнители. Тази година празникът ще се проведе в парк "Минерални бани" при ТК "Акве Калиде" на 1 юни от 13:00 до 18:00 часа.

В надпяването ще участват повече от 25 фолклорни клуба и над 750 танцьори от цялата страна. Те ще представят пъстротата и многообразието на българските ритми от различните краища на страната.

Като неизменна част от нематериалното културно богатство българската традиционна кухня ще бъде специален акцент по време на празника. Всеки фолклорен състав ще представи характерно за своя регион ястие.

За провеждането на фолклорния празник се въвежда специална организация в района на парк "Минерални бани". Първи юни в Бургас ще бъде обявен за ден без автомобили. По тази причина в района, където ще се проведе концертът, ще се допускат само пешеходци. За участниците и гостите на празника, които ще пътуват до мястото на събитието с автомобилите си, ще бъдат осигурени зони за паркиране. Автомобилите ще спират в крайните десни ленти по посока на движението по улица "Александър Стамболийски" /от главния път Бургас - Айтос до ТК "Акве Калиде"/, на кръговия пътен възел при ТК "Акве Калиде" и в близкия паркинг в дясно от кръговото движение.

На няколко места в района ще има полицейски патрули, които ще указват как да се извършва придвижването на посетителите и гостуващите групи. В зоната, където ще е разположена сцената, масите за пикник ще се ползват от представителите на гостуващите фолклорни групи. Посетителите ще може да ползват парковите съоръжения и барбекюта в страничните зони.

Организаторите призовават хората, които ще посетят фолклорния концерт, да носят със себе си пособия за отсядане на открито като постелки, столчета, преносими масички и други.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега