Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Художникът Живко Иванов представи България в Любляна

Художникът Живко Иванов представи България в Любляна

Бургаският художник Живко Иванов представи България на един от най-старите и престижни форуми за култура в Европа. Авторът показа живописните си платна на 62-рото издание на летния фестивал в Любляна, Словения. Експозицията е пътуваща и ще бъде представена в различни европейски галерии.

Бургаскиятхудожник Живко Иванов представи България на един от най-старите и престижнифоруми за култура в Европа. Авторът показа живописните си платна на 62-ротоиздание на летния фестивал в Любляна, Словения. Експозицията е пътуваща и ще бъде представена в различни европейски галерии.

В продължение на една седмица художници от различни държави рисуват на открито, разкриват детайли от работата си и подреждат в изложба завършените творби. Дотози момент български художник не беше представял своята техника в паралелнатаколония за изобразително изкуство, която се провежда в рамките на форума за17-и път.  

Историятана фестивала в Любляна датираот 1952 г. През последното десетилетие форумът се е развил катосцена за различни изкуства, която е събирала на едно място артисти като ХосеКарерас, Енио Мориконе, Юри Башмет,сър Андрю Дейвис, Рикардо Мути т.н.

Фестивалъте бил домакин и на някои от най-големитесимфонични оркестри в света. През последните няколко години в програмата на фестивала савключени около 70 събития, като те средно привличат над 80 000 местни ичуждестранни посетители.

„Замен беше изключително удоволствие да представя страната ни в този уникаленфорум. Публиката от различни държави е дошла единствено да се срещне сизкуството на десетки творци и атмосферата трудно може да се опише с думи”,коментира Живко Иванов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега