Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ЦИК пусна два разяснителни видеоклипа и брошура за парламентарния вот

ЦИК пусна два разяснителни видеоклипа и брошура за парламентарния вот

Видеата обясняват кой има право да гласува през следващия месец и каква е процедурата за улеснение на избирателите с увреждания.

Централната избирателна комисия стартира разяснителната кампания за парламентарните избори през март с два видеоклипа и информационна брошура. Видеата обясняват кой има право да гласува през следващия месец и каква е процедурата за улеснение на избирателите с увреждания. Двете клипчета са качени в YouTube канала на ЦИК.

Информационната брошура също е налична в интернет сайта на Комисията. С нея от ЦИК напомнят, че избирателните списъци са вече обявени и всеки може да провери къде може да даде гласа си. Ако не фигурирате в списъка, можете да подадете заявление до кмета на населеното място за вписване до 24 март.

Дипляната разяснява и начинът и процедурата по гласуване. Промяна в нея тази година няма. Избирателят удостоверява самоличността си с лична карта (за родените преди 1931-ва година може и със зелен паспорт). След проверка на личните данни, член на комисията откъсва бюлетина от кочана, поставя един печат на гърба и я дава на гласоподавателя.

В "тъмната стаичка" гражданинът посочва кого подкрепя със син химикал и знак "V" или "Х" в квадратчето на съответната партия, коалиция или независим кандидат. В бюлетината за парламентарния вот отново ще има и квадратче "Не подкрепям никого". Има и секция за преференция, където са отбелязани номерата на отделните кандидати в предизборните листи. В съответното кръстче за преференциален вот, избирателят посочва личността, за която гласува, отново със знак "V" или "Х".

След това гласоподавателят подава сгънатата добре бюлетина на член на комисията, който поставя втори печат на гърба й и откъсва отрязъка с номера. Тогава избирателят пуска бюлетината в урната.

Ето и първият информационен видеоклип от разяснителната кампания на ЦИК:

<iframe width=447 height=251 src=https://www.youtube.com/embed/kDK8b1f0yAo?ecver=1 frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега