Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Цацаров: Прокуратурата ще се противопоставя на хулигански актове на насилие

Цацаров: Прокуратурата ще се противопоставя на хулигански актове на насилие

Главният прокурор Сотир Цацаров взе участие в XII-та Конференция на балканската и евро-средиземноморска мрежа на съдебните съвети в Бургас.

Главният прокурор Сотир Цацаров взе участие в XII-та Конференция на балканската и евро-средиземноморска мрежа на съдебните съвети в Бургас. По време на форума той презентира темата за ролята на съдебните съвети в борбата срещу тероризма.

Пред висшите гости Главният прокурор посочи приетата нормативна база в страната ни за противодействие срещу тероризма, както и тази срещу прането на пари от подобни актове. Цацаров добави, че трябва да има постоянно обучение на хората, които разследват подобни заплахи и именно тук своята роля имат съдебните съвети, които да осигурят максимална подкрепа за извършване на множество съвместни международни обучения. Такива вече са проведени в Израел и в Германия.

След края на презентацията си Главният прокурор отговори и на журналистически въпроси по актуални теми от обществения живот. Цацаров определи конфликта в Асеновград, като такъв на законността срещу беззаконието, а не като етнически конфликт.

По отношение на делото за атентата на летище Бургас, той коментира, че прокуратурата е свършила своята работа, внасяйки обвинителния акт още преди година и добави, че се надява всички близки на пострадалите да бъдат редовно призовани, за да може процесът да започне и протече нормално. 

Цацаров коментира и случая с насилственото посегателство срещу незрящи хора в Несебър. Той съобщи, че прокуратурата е протестирала определената от съда мярка за неотклонение „парична гаранция“ спрямо обвиняемия и подчерта, че и занапред институцията ще се противопоставя категорично на подобни хулигански актове на насилие, като разбира се това ще става посредством методите, с които прокуратурата разполага по закон.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега