Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Цацаров: "Слънчев бряг" е държава в държавата

Цацаров: "Слънчев бряг" е държава в държавата

"Самото функциониране на комплекса "Слънчев бряг" създава предпоставки за престъпност. "Слънчев бряг" е нещо като икономическа и административна държава в държавата и е апетитна територия за всеки, който иска да реализира средства по непозволен начин", коментира главният прокурор Сотир Цацаров.

"Самото функциониране на комплекса "Слънчев бряг" създава предпоставки за престъпност. "Слънчев бряг" е нещо като икономическа и административна държава в държавата и е апетитна територия за всеки, който иска да реализира средства по непозволен начин", коментира главният прокурор Сотир Цацаров пред камерите на Нова телевизия.

"Това са групировки, за които има данни, че през зимата са действали на територията на зимен курорт, а през лятото са в „Слънчев бряг”. Става дума за война за територия, война за контролиране на търговската дейност. Този, който я контролира нелегално, но силово, в крайна сметка печели. Войната е за такситата, за заведенията, за местата за сладолед и всичко друго", каза още Цацаров.

По думите му, нито полицията, нито прокуратурата са взели страна. Цацаров по никакъв начин не прие тиражираните в медиите информации, че институциите "удрят едната групировка, за да разчистят пътя на друга". Причината властите да се активизират след случаи като престрелката в Слънчев бряг е фактът, че преди да се вземат мерки, трябва да се премахнат предпоставките за появата на организирана престъпност.

Главният прокурор коментира и обвиненията спрямо следователя Иван Христов – човека, за когото се предполага, че е  бил близък с Димитър Желязков–Митьо Очите. "Той бе обвинен в използване на служебното положение за получаване на неправомерна облага за развиване и осъществяване на лична стопанска дейност – хотелиерство, ресторантьорство, ремонт на мобилни апарати. Човек, който се занимава с такава дейност, не може паралелно с това да осъществява и функции на следовател", заяви Цацаров.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега