Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Цацаров: Хакерът не е действал сам

Цацаров: Хакерът не е действал сам

Със съдебно решение във фирмата, където работи обвиненият в хакерската атака срещу НАП, започна обиск на ГДБОП.

Със съдебно решение във фирмата, където работи обвиненият в хакерската атака срещу НАП, започна обиск на ГДБОП. Причината е подозрение, че 20-годишният мъж не е действал сам, а целите на хакерския пробив са били в две посоки - политически и търговски. От фирмата вече обявиха, че застават зад своя служител и не смятат да "отключват" своите компютри за разследващите.

"С помощта на доказателства, експертизи и анализите на служителите на отдел "Киберсигурност" на ГДБОП ще се докаже истината. Моето и на колегите мнение е, че този младеж не е сам. Първоначалното убеждение бе, че той е самотен играч, тръгнал срещу системата. Че просто е искал да докаже дали е ефективна, но сега вече не сме сигурни в това", заяви главният прокурор Сотир Цацаров пред медии, предава NOVA.

Сега обаче разследващите подозирали, че идеите не били негови. По думите на Цацаров, една част от данните са търсели политическия резултат, а друга част са били хакнати с търговска цел.

"Проблемът не е в това, че е било търсено моето ЕГН - проблемът е изтеглянето на цялата база данни, целите, за които тя е реализирана. Аз лично не мога да кажа, че е станала кой знае каква трагедия с моето ЕГН, то е известно, най-много да се появи поредната статия", каза още Цацаров.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега