Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Цацаров пак ще иска имунитета на Станишев, този път от ЕП

Цацаров пак ще иска имунитета на Станишев, този път от ЕП

Главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че отново ще бъдат поискани имунитетите на народните представители, срещу които има дела, пише в-к "Сега". В това число влизат и Цветан Цветанов, Волен Сидеров и Сергей Станишев, които обвинител №1 назова поименно. Той обаче уточни, че към момента тече проверка на всички 240 депутати. В случай, че проверките установят нередности, висящи разследвания и дела, техният имунитет също ще бъде поискан.

Главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че отново ще бъдат поискани имунитетите на народните представители, срещу които има дела, пише в-к "Сега". В това число влизат и Цветан Цветанов, Волен Сидеров и Сергей Станишев, които обвинител №1 назова поименно. Той обаче уточни, че към момента тече проверка на всички 240 депутати. В случай, че проверките установят нередности, висящи разследвания и дела, техният имунитет също ще бъде поискан.

Любопитен е казусът със Сергей Станишев. Цацаров обяви, че ще иска имунитета на Станишев от Европейския парламент. Според процедурата то ще бъде разгледано от специална комисия, а после ще се гласува и от Европарламента. Ако имунитетът бъде свален, прокуратурата ще трябва да информира Брюксел за това как върви производството срещу депутата, останал без защита.

В социалната мрежа Facebook Станишев обяви, че подкрепя искането на Цацаров и призова ЕП да свали имунитета му "максимално бързо". Припомняме ви, че той бе обвинен за изгубването на 7 секретни доклада по време на мандата му като премиер. Тези документи бяха предадени на Бойко Борисов, когато беше министър-председател, от бившия съветник в ДАНС Алексей Петров.

Делото така и не започна реално поради многобройните връщания на обвинителния акт от съда, както и поради невъзможността той да бъде връчен на обвиняемия. В крайна сметка преди дни делото беше спряно заради имунитета на Станишев. Давността на престъплението ще изтече през 2016 г.

Срещу бившия вътрешен министър Цветанов има три наказателни дела. Лидерът на "Атака" Волен Сидеров е подсъдим за нанасяне на лека телесна повреда на полицая Костадин Колев и за хулиганство. Делото срещу него е за предизвикания скандал в полет от София до Варна в началото на годината.

По закон депутатският имунитет е пречка пред всяко дело или разследване. В последните два парламента Цветанов, Сидеров и Станишев се отказаха от имунитета си, но след изборите на 5 октомври се сдобиха с нов. Затова процесите срещу тях тази седмица бяха прекратени. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега