Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Цветана Манева даде начало на "Порт прим арт фест"

Цветана Манева даде начало на "Порт прим арт фест"

Харизматичната актриса е патрон на фестивала, а негов творчески директор е художникът Стефан Божков.

"Бургас е красив бутиков град, който буквално  разцъфтява последните години, а един град се поддържа с енергия, усет за естетика и вкус, с отношение към хората. Нямате избор - фестивалът ви ще е устойчив. На добър час!". Това заяви голямата българска актриса Цветана Манева на откриването на пилотното издание на най-младия арт фестивал "Порт прим арт фест".

Харизматичната актриса е патрон на фестивала, а негов творчески директор е художникът Стефан Божков. Първото събития в афиша бе прожекцията на филма "Парчета живот" на журналиста Георги Тошев, посветен на Цветана Манева. Филмът е своеобразна изповед на актрисата за философията й на живот, за творческите търсения, за корените й.

"Невероятно е усещането да си част от раждането на един нов фестивал на изкуствата. Есента е сантиментален сезон, който по естествен начин  ни предизвиква  да се обърнем към изкуството. Фестивалът със сигурност ще е изключително събитие за града, което ще придаде нов ярък нюанс на бургаската фестивална сцена", заяви на свой ред кметът на Бургас Димитър Николов.

Второто събитие в първата фестивална вечер бе събитието "Кино и вино" с Веселин Савов. Присъстващите имаха възможност да опитат различни видове вида от цял свят и да чуят колоритни истории от "кухнята" на голямото кино.

В програмата на фестивала тази вечер са включени две събития -  в 17:00 часа изложба в Магазия 1 на "Бърд арт студио" озаглавена "Гладиаторски шлемове", с участието на Васко Ернст Бърдаров и Лилия Колева - Бърдарова, а в културен център "Морско казино" от 18:30 часа  ще бъде представен филма на Георги Тошев - "Кристо в Япония" .

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега