Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Цените на винетките няма да се променят

Цените на винетките няма да се променят

От 1 януари 2019 г. ще бъдат въведени електронни винетки, които ще заменят старите винетни стикери. Цените на винетките няма да се променят. Това заяви за предаването „Още от деня“ на Българската национална телевизия Радослав Николов, съветник на министъра на регионалното развитие и благоустройството по тол системата.

От 1 януари 2019 г. ще бъдат въведени електронни винетки, които щезаменят старите винетни стикери. Цените на винетките няма да се променят. Товазаяви за предаването „Още от деня“ на Българската национална телевизия РадославНиколов, съветник на министъра на регионалното развитие и благоустройството потол системата.

„От 16 август догодина ще бъде въведена тол такса за тежкотоварнитеавтомобили с тегло над 3,5 т. Те ще бъдат таксувани на база изминато разстояние“,посочи Николов. По думите му, тол-системата ще работи с автоматични контролери– камери, които ще бъдат както фиксирани, така и внедрени в контролниавтомобили. „По този начин, във всеки един момент ще може да се види всекишофьор дали е изряден на пътя“, каза още той.

В студиото на БНТ Николов обяви, че България ще въведе последно поколениесистема, при което няма да се налага да се намалява скоростта или спира напунктове за плащане на пътна такса, а камерите автоматично ще засичат даннитена преминаващия автомобил.Въвеждането на тол таксуването е с цел да се съберат повече пари, коитоще се влагат в подобряването на пътната инфраструктура - както за ремонти, такаи за изграждане на нова инфраструктура и въвеждане на мерки за пътнабезопасност.

„Ние искаме да се възползваме от доброто географско положение на Българияи ще събираме такси и от чуждестранния трафик, затова и таксите ще бъдат едни исъщи за всеки автомобил, преминаващ през българска територия – чуждестранен илине“, коментира Радослав Николов и допълни, че това е справедливият модел –който амортизира повече пътя, ще плаща повече“.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега