Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Цените на цитрусите продължават да вървят нагоре

Цените на цитрусите продължават да вървят нагоре

И тази седмица цените на цитрусовите плодове продължават да вървят нагоре. Това показват данните на Комисията по стоковите борси и тържищата за цените на едро на основни хранителни стоки, плодове и зеленчуци, продавани на стоковите тържища в България.

И тази седмица цените на цитрусовите плодове продължават да вървят нагоре. Това показват данните на Комисията по стоковите борси и тържищата за цените на едро на основни хранителни стоки, плодове и зеленчуци, продавани на стоковите тържища в България. С най-голям процентен ръст са поскъпнали портокалите - с 12,5%. В момента те се търгуват за около 1,08 лева за килограм на едро.

През последната седмица цената на мандарините се е покачила с 9,6% или около 13 стотинки. Лимоните - най-скъпите цитруси, се продават със 7,3% по-скъпо, за около 2,36 лева за килограм на едро.

Вносните домати и оранжерийните краставици също продължават да поскъпват, съответно с 4,8% и 1,6%. Вносните краставици пък поевтиняват. Тази седмица е отчетено намаление в цената от 4,7%. С 2,6% е поскъпнало и зелето. Цената на зелената салата се е повишила с 1,7%, а на морковите - с 1,3%. Поскъпнали са и зрелият фасул и брашното, с по 2,4%.

Олиото е поевтиняло с 2,8%, като в момента бутилка от един литър се продава за около 2,09 лева на едро. Цената на вносните ябълки също се е понижила с около 3,8% до 1,02 лева за килограм на едро. С 4,2% са поевтинели и вносните картофи, които се търгуват за 68 стотинки за кило. Нашенските картофи пък са поскъпнали с 1,7% и в момента се продават за около 60 стотинки за кило на едро.

Брашното остава най-скъпо в Бургас и тази седмица - килограмът се продава за около 1,20 лева. Сравнително евтина, обаче, е захарта - също около 1,20 лева за килограм, при максимална цена за страната от 1,62 лева във Враца. Максималната цена на ориза в областта достига 2,80 лева, което е и най-високата за страната. В Бургаско, обаче, се намира и ориз за по 2,20 лева за килограм.

Бургазлии ядат и най-скъпите яйца - 23-24 стотинки за яйце, при минимална за страната цена от 14 стотинки във Велико Търново.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега