Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Център за немедицинска грижа ще партнира на новото онкологично отделение в Бургас

Център за немедицинска грижа ще партнира на новото онкологично отделение в Бургас

В отделението специално място ще бъде отделено за психолозите и помощта, която те ще оказват на хората с онкологични заболявания в целия процес по тяхното лечение.

Новотоонкологично отделение към университетска болница "Дева Мария", което ще отвориврати само след дни, ще си партнира с известния център за съпътстваща грижа"Дара Хелп". В отделението специално място ще бъде отделено за психолозите ипомощта, която те ще оказват на хората с онкологични заболявания в целия процеспо тяхното лечение.

Споредспециалистите, психологическата помощ при онко-пациентите е от същественозначение. Ракът е болест, която засяга не само тялото, но и емоционалния святна заболелия. Въпросите и страховете съпътстват не само периода надиагностициране и лечение, но често продължават и след това.

Страховете да несе върне болестта, да не се наранят близките, са огромна тежест, която човек трябва да имас кого да сподели. Често се случва диагностицираните с онкологично заболяванеда пазят околните от собствените си чувства и емоции, да се опитват да им даватсили и да забравят за себе си. В тези моменти е от изключително важностзаболелият да може да се консултира със специалист и да получи отговори иподкрепа.

"Хоратачесто си представят края на лечението като позитивен момент. Има вероятност,обаче, това да не е точно така- възможно е да продължат да се чувстват тъжни иподтиснати, да се почувстват самотни, да преминат през емоционални конфликти. Най-важно е да питат, когато иматколебания и въпроси, да търсят своите отговори и да говорят с хората, коитомогат да ги разберат и помогнат.

Ние ще сме тук точно за това - да им помагамеда преминат през емоционалните трусове, които могат да се появят в живота имслед диагнозата. Нашата основна цел е да улесним пациента и неговите близки втерапевтичните и социалните аспекти в борбата с рака. Стремежът ни е, даподпомогнем постигането на по-добри терапевтични резултати и запазването накачеството на живот", споделя Невена Манолова, съосновател на Центъра за грижаза пациентите с онкологични заболявания.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега