Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Циклопът на новото време" - хитът за снимка на Пясъчния фест тази година

"Циклопът на новото време" - хитът за снимка на Пясъчния фест тази година

Някои дори се редят на опашка, за да се снимат пред зиналата му паст.

Лошото време, бурите и поройните дъждове не позволиха на тазгодишния Фестивал на пясъчните скулптури да бъде официално и празнично открит. Въпреки това обаче изложбата се радва на традиционния си интерес, още в първия ден след отварянето си снощи. Темата - "Митове и чудовища" превръща 11-ото издание на събитието в един малко по-различен пясъчен фест, където преобладават страховитите образи от световния фолклор и киното.

Както всяка година, и тази посетителите си имат фаворит за снимки. В първия ден от Фестивала като герой №1 се откроява "Циклопът на новото време" - фигура на немския скулптор Йозеф Бакир. Въпреки страховития си вид, пясъчното митологично същество привлича посетител след посетител, а някои дори се редят на опашка, за да се снимат пред зиналата му паст. В интерпретацията на Бакир, Циклопът има седем малки глави, вместо коса, чиито физиономии представят различни емоции.

Циклопът е същество от гръцката митология. Представлява огромно чудовище с едно око в средата на челото. Според легендите, те били груби и недодялани същества, но сръчни ковачи. Те подарили на Зевс гръмотевицата, която му помогнала да свали от власт баща си Кронос. Циклопите са убити от Аполон, след като Зевс убива неговия син Асклепий с мълния, изкована от циклопите. По-късно в митологията циклопите се появяват като свирепи и жестоки людоеди в странстванията на Одисей.

Входът на фестивалното градче е маркиран от макет на Двете кули от сагата на Толкин за Властелина на пръстените. Отвъд се простират Годзила, Кинг Конг, Пришълецът, Горгона Медуза и други митологични същества и кино чудовища. Можете да надникнете във фестивалното градче в нашата "Facebook" страница.

Цените на билетите са:
Деца до 7 години - безплатно.
Ученици и пенсионери - 1.50 лв.
Група над 10 души - по 2.50 лв. на човек.
Редовен билет - 3.50 лв.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега