Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Часовникът" отново ще отмерва секундите догодина

"Часовникът" отново ще отмерва секундите догодина

Повреденият символ на Бургас ще заработи на пролет.

Часовникът на улица "Александровска" спря да отмерва секундите от вечността заради повреда в задвижващия механизъм. Заради възрастта си той вече е морално остарял и извършването на поправка е невъзможно, посочват от Общината. Като един от символите на Бургас, Часовникът няма да бъде изоставен, а механизмът му ще бъде подменен, обещават от администрацията.

През следващата година, когато метеорологичните условия позволяват, старият задвижващ механизъм ще бъде подменен с нов. Така Часовникът отново ще изпълнява своята функция да напомня на бургазлии и туристите дошло ли е време за среща с приятели, вечеря или разходка по ларгото.

Часовникът ще запази познатия си образ с тройния циферблат, тъй като поправките ще засегнат само невидимите за пешеходците части. За тяхната поддръжка дълги години се грижи Стефан Николов. Той е човекът, който с усилия на приятели и съмишленици възроди тази забележителност в центъра на Бургас.

Районът около Часовника също ще бъде облагороден. В същото време старият механизъм няма да бъде обречен на забрава. Той ще отиде за съхранение в Бургаския исторически музей, за да напомня за един близък на нас период от съвременната история на морския град и хората, които са я писали с делата си.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега