Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Частна занималня в Бургас обучава деца в религия без знанието на родителите

Частна занималня в Бургас обучава деца в религия без знанието на родителите

Нелицензирана частна занималня в Бургас обучава деца в религия без знанието на родителите им. Възпитателите ги карат да се молят и да рисуват кръстове, но да пазят в тайна какво правят в час. След сигнали от съседи, занималнята е посещавана от образователен инспектор и от отдел за закрила на детето, но те не открили деца в заведението.

Нелицензирана частна занималня в Бургас обучава деца в религия без знанието на родителите им. Възпитателите ги карат да се молят и да рисуват кръстове, но да пазят в тайна какво правят в час. След сигнали от съседи, занималнята е посещавана от образователен инспектор и от отдел за закрила на детето, но те не открили деца в заведението.

Проверка на Нова телевизия установява, че собствениците на занималнята са свързани с Апостолска християнска църква „Ново поколение”. Майките на две от децата разбрали за религиозните занимания в детската градина случайно.

„Синът ми каза, че им е повтаряно редовно, че майката не е толкова важна, колкото Господ. Казаха, че са рисували червени и черни сърца с кръстове. Червените били за добрите деца, черните за лошите деца. Когато не си прибирали играчките или когато не са слушали, са ги карали да си пречистват сърцата с молитви падайки на пода, слагайки ръчички пред лицата”, разказва Валентина Дончева, майка Джан Лука. „

От "Ново поколение" твърдят, че не са секта. Църквата е официално регистрирана у нас през 2003 година. В Дирекцията по вероизповеданията не знаеха за религиозното обучение в детската градина, а без знанието на институциите то е забранено.

От детското заведение обясняват, че са имали служител, занимавал децата на религиозни теми, но той бил отстранен. Занималнята няма разрешение да възпитава деца. Но има разрешение да ги отглежда почасово. Регистрирани са обаче и други нарушения.

За случая е сезирана Районната прокуратура.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега