Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Черен петък 2017 - Коледният сезон за търговците започва

Черен петък 2017 - Коледният сезон за търговците започва

"Черният петък" е американска традиция, която от години е "стъпила" здраво и на Стария континент.

"Черният петък" е американска традиция, с която се открива сезона на Коледното пазаруване. Глобализацията обаче му отвори вратите за цяла Европа, а от няколко години концепцията здраво стъпи и у нас. Идеята е, че в символичния първи ден на Коледното пазаруване – петъка след Деня на благодарността, магазините пускат почти „зрелищни“ намаления до 70-80%, с които да примамят потребителите да се запасят с Коледни подаръци за близките си, но и за себе си.

Само за миналата година, от „Черния петък“ са се възползвали 101,7 млн. американци, като всеки от тях е похарчил средно по около 935,58 долара. През 2016-а година "Черният петък" е генерирал оборот от 655,8 млрд. долара само в САЩ. Статистиката отчита ръст в продажбите и увеличение на средната сума, която потребителите оставят по магазините в този ден.

Наименованието „Черен петък“ идва от историческия крах на фондовия пазар през 1869-а година. Катастрофата е предизвикана от спекулантите на злато, включително Джей Гулд и Джеймс Фист, които се опитват да завладеят пазара като изкупуват ценния метал. Опитът пропада и пазара на злато се срива, причинявайки понижение на фондовите пазари.

Иронично, терминът се прехвърля върху считания за най-печеливш ден от годината за търговците, когато хиляди разтварят портфейлите и банковите си сметки. В сърцевината на тази концепция е уж благородната инициатива на веригите и обектите, които все едно разпродават всичко на загуба.

Често срещани обаче са и спекулациите, при които цените предварително се повишават, а в „Черния петък“ се понижават до нормалните си стойности.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега