Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Черноморец на бунт, държавата продава имот на МО, който бил частна собственост

Черноморец на бунт, държавата продава имот на МО, който бил частна собственост

Местните твърдят, че теренът под тиловата база "Червенка" изобщо не е държавна собственост и от години се борят да си върнат земята.

Черноморец се вдига на бунт срещу решение на Министерски съвет от месец март, според което имот в местността "Червенка" ще бъде обявен за продан, тъй като вече не е необходим на Министерството на отбраната. Местните обаче твърдят, че теренът под тиловата база "Червенка" изобщо не е държавна собственост и от години се борят да си върнат земята.

Става дума за поземлен имот с 20 сгради, с площ  173 205 кв.м. До момента те са ползвани от 10-а Бригада Леки сили Созопол. По документи се водят частна държавна собственост, предоставена за управление и ползване от МО.

Държавата твърди, че имотът е закупен, а местните от години водят война, за да докажат, че това не е така. Сега се опасяват, че апетитният терен ще бъде закупен на безценица от предприемач, който ще построи поредния лъскав комплекс. И заплашват с протести. Готови са да затварят пътища.

„Напрежение има. Тази земя е с отпаднала необходимост. След като не е нужна на военните, и не са я платили на хората, е редно да им я възстановят”, коментира кметът на Черноморец Добри Добрев пред камерите на NOVA.

Вчера с жителите на Черноморец се срещна и народният представител Николай Тишев. След разговора си с него те се обединиха около идеята да инициират подписка и да обжалват решението на МС. Тишев и общинските съветници от БСП в ОбС – Созопол Тихомир Янакиев и Тодор Дамянов се ангажираха с подкрепа за справедливите им искания.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега