Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Честваме 70 години от рождението на Емил Чакъров със спектакъл на Музикалното

Честваме 70 години от рождението на Емил Чакъров със спектакъл на Музикалното

На сцената ще излязат камерен оркестър с диригент Петя Тончева, младежки хор с диригент Анета Данаилова и балетните класове с педагози Недко Георгиев и Диляна Бахматова - Игнатова.

Мултимедиен спектакъл на НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров", посветен на 70-годишнината от рождението на големия български диригент Емил Чакъров, ще се проведе на рождената дата на Маестрото - 29 юни, петък, от 20:30 часа в Летния театър.

На сцената ще излязат камерен оркестър с диригент Петя Тончева, младежки хор с диригент Анета Данаилова и балетните класове с педагози Недко Георгиев и Диляна Бахматова - Игнатова. В програмата са включени произведения на класиците Панчо Владигеров, Марин Големинов, Любомир Пипков, П. Христосков, Й. С. Бах,  П. И. Чайковски, Ж. Офенбах  и др.Спектакълът е с вход свободен, а негов режисьор е Христо Симеонов. 

Емил Чакъров е роден е през 1948 г. в Бургас. Завършва Музикалното училище в София като цигулар в класа на Петър Арнаудов. Когато е на 15, той започва да изучава дирижиране в Софийската консерватория и осем години по-късно е най-младият лауреат на конкурса по дирижиране Херберт фон Караян в Берлин. В последствие става негов асистент в оперните продукции в Залцбург и Берлин.

Емил Чакъров дирижира Берлинската филхармония, Бостънския симфоничен оркестър, Израелската филхармония, Френския национален оркестър, Лондонския симфоничен оркестър, Оркестъра на Лос Анжелис, Оркестър Tonhalle, Цюрих и Чешкия филхармоничен оркестър. Дирижира редовно в продължение на много години Ленинградската филхармония в самия Ленинград, осъществявайки с тях многобройни записи и турнета в Германия, Австрия и Италия.

През 1986 г. основава Новогодишния фестивал в София, който се провежда ежегодно с участието на артисти с международна слава. Тук, той дирижира Софийския Фестивален Оркестър, основан също по негова идея.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега