Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Честит ден на... съня!

Честит ден на... съня!

Колкото и да ни се иска, обаче, концепцията на този ден съвсем не включва оставане в леглото.

Днес е Световният ден на съня. Празникът се чества от 2002 г. в петъка преди пролетното равноденствие по инициатива на Световната асоциация за профилактика на съня, Световния фонд за психично здраве и Световната здравна организация.

Колкото и да ни се иска, обаче, концепцията на този ден съвсем не включва оставане в леглото. Целта на честванията е образователна – да обясни на хората вредата от нездравословния режим на сън и последиците от него.

Ако се доверим на множеството научни изследвания, проведени през последните години, то нездравословният режим на сън се оказва един от най-опасните фактори за здравето и тонуса на човека. Недостатъчният сън може да доведе до високо кръвно налягане, диабет, мигрена и др.

Освен това, не бива да пропускаме и факта, че неотпочиналият достатъчно човек често се сблъсква със затруднения в концентрацията, липса на креативност и дори социални конфликти. Нарушенията в сънния цикъл могат да ни направят раздразнителни и неефективни на работното място.

В същото време, прекалената продължителност на съня също не е полезна, показват последните изследвания. Като всичко хубаво – и сънят може да навреди, ако злоупотребяваме с него. Тези, които си поспиват повечко, обикновено по-бързо се уморяват, може да чувстват отпадналост и слабост на мускулатурата.

Изводът е, че „златната среда“ отново се оказва най-доброто решение. Здравословният режим на сън, заедно с балансираната диета и спорта са ключът към здравия дух и здравото тяло. Що се отнася до храните – за сладки сънища специалистите препоръчват да похапваме банани, бадеми и да не прекаляваме със захарта.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега