Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Четири от птиците, гнездящи край бургаските езера, се появяват върху марки

Четири от птиците, гнездящи край бургаските езера, се появяват върху марки

Писмата ни ще летят на крилете на розов пеликан, голям гмурец, малка бяла чапла и малък корморан.

Четири от най-красивите водолюбиви птици, които гнездят в района на бургаските езера и Черноморието, ще бъдат изобразени на пощенски марки. Групата включва розов пеликан, голям гмурец, малка бяла чапла и малък корморан.

Идеята за създаването на пощенските марки е на Фондация "Виа Понтика", която работи съвместно с държавни и неправителствени организации за опазване на биологичното разнообразие. Новите издания ще бъдат представени на 1 февруари от 11:00 часа в Музея на съобщенията, разположен в Централното управление на "Български пощи". Датата е избрана специално по повод Световния ден на влажните зони, който се отбелязва на 2 февруари.

Тази година отбелязването на Световния ден на влажните зони има за цел да концентрира вниманието на обществото върху въпроса за опазването на климата и природните богатства. Авторите на идеята за пощенските марки са избрали да изобразят обитатели от бургаския езерен комплекс, защото той е част от основния миграционен път на птици от цяла Европа към южните страни, носещ името "Виа Понтика". Много от прелитащите по този маршрут птици остават да зимуват или гнездят край Бургас заради добрите условия, които предлага районът.

Край местните езерата са установени 254 вида птици, 71 от които са включени в "Червената книга" на България. От срещащите се видове 105 са от европейско природозащитно значение, като 9 от тях са световно застрашени, а застрашени в Европа са 95 вида.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега