Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Чехия ще окаже подкрепа на България за охрана на външната граница на ЕС

Чехия ще окаже подкрепа на България за охрана на външната граница на ЕС

Чешката република ще окаже подкрепа на България за охрана на външната граница на Европейския съюз. Това обявиха на съвместна пресконференция в Прага президентите Росен Плевнелиев и Милош Земан.

Чешката република ще окаже подкрепа на България за охрана на външната граница на Европейския съюз. Това обявиха на съвместна пресконференция в Прага президентите Росен Плевнелиев и Милош Земан.

Българският държавен глава пристигна на двудневно официално посещение, където провежда разговори с чешкия си колега. Двете страни ще съгласуват техническите детайли по необходимата на българската страна помощ и това ще се случи възможно най-скоро, поясни президентът Милош Земан, според когото другите държави членки на ЕС също трябва да проявят солидарност със страните, подложени на най-голям миграционен натиск.  

България показва от самото начало на миграционната криза, че работи ефективно по най-дългата сухопътна граница на ЕС с Турция, заяви президентът Росен Плевнелиев. „Добрите ни резултати се базират и на доброто сътрудничество между българските и турските власти. Начинът да противодействаме на трафикантите и да адресираме проблемите на имигрантите и спазването на техните права и свободи е да работим заедно с Турция и искрено вярваме, че споразумението между ЕС и Турция има дълбок смисъл и ще намери своята реализация“, коментира българският президент.

По думите на държавния глава, взаимодействието между българските и турските власти за ограничаване на миграционния натиск е доказателство, че това споразумение може да проработи в някаква форма.  „Не искаме т.нар. Балкански маршрут да бъде отворен отново, не искаме и да възникват алтернативни маршрути“, категоричен беше президентът Росен Плевнелиев в отговор на журналистически въпрос.

В Прага държавният глава се обяви за прагматичен подход и за по-тясно взаимодействие със съседните на ЕС държави по отношение на миграционната криза, което да отговори на страховете на европейските граждани от масова миграция към Европа от съседни кризисни региони.

„Необходим е по-засилен контрол на външните граници, по-ефективна дипломация и по-тясно сътрудничество“, каза още президентът Росен Плевнелиев в чешката столица. В Пражкия замък в чешката столица българският държавен глава беше посрещнат с официална церемония. Двамата президенти разговаряха „на 4 очи“, след което се проведоха официалните разговори между делегациите.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега