Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Читалището в Царево ще бъде реновирано през есента

Читалището в Царево ще бъде реновирано през есента

Народно читалище „Георги Кондолов 1914” град Царево спечели проект за финансиране по Стратегия за развитие на „Местна инициативна рибарска група Приморско – Созопол - Царево“. Най-красивата сграда на юг от Бургас ще бъде ремонтирана, санирана, ще бъдат доставени нови носии за съставите. Това разказа пред PoligrafF.net кметът на общината – инж. Горги Лапчев.

Народно читалище „Георги Кондолов 1914” градЦарево спечели проект за финансиране по Стратегияза развитие на „Местна инициативна рибарска група Приморско – Созопол - Царево“. Най-красивата сграда на юг от Бургас ще бъде ремонтирана, санирана, щебъдат доставени нови носии за съставите. Това разказа пред PoligrafF.netкметът на общината – инж. Горги Лапчев.

Общата стойност на проекта е 188200,23 лв.,като цялата сума ще бъде покрита със средства по Стратегията, обясни още инж.Лапчев. Предстои оформяне на документацията и намиране на изпълнители, следкоето ще се премине към изпълнение на проекта. Тъй като обаче летният сезон вечестартира, строителните дейности ще започнат едва след края му. Точен срок заизпълнението няма, но се предполага че при благоприятни метеорологични условия,цялата реконструкция ще приключи преди началото на зимата.

С европарите ще се осъществи: подмяна на външната дограма на цялата сграда, подмяна наинтериорните врати, освежаване на лекционна, репетиционна и кино зали, съблекални и санитарно помещение,ремонт на покрив и фасади, поставяне на ефектно фасадно осветление  и закупуване намъжки и женски фолклорни костюми за съставитекъм читалището.

„Читалището е един от най-важнитецентрове на културния живот в града и затова сме много щастливи, че тонай-после ще бъде реновирано. Така ще покажем, че Царево, макар и най-южнатаЧерноморска община, никак не е далеч от Европа, а дори напротив“, сподели с насинж. Лапчев.

Реновацията на читалището епоредният спечелен проект за Царево. Преди малко повече от седмица бе откритМузеят на нестинарството в с. Българи, за който вече ви разказахме. Освен това,Царево посрещна сезон 2014 с обновени паркови пространства, алеи с пейки заотдих и куп други атракции, които да привличат както чуждестранни, така ибългарски туристи.

Междувременно, сезонът в градавече започна. „По принцип по Южното Черноморие туристическият сезон започваслед 20-25-и юни, но вече посрещнахме първите си гости“, сподели още инж.Лапчев.

Той ни обеща, че това няма дабъде последният проект за Царево. Дори напротив, вече има запланирани няколкоидеи, с които градът ще кандидатства за финансиране. Те обаче ще останатизненада, обясни кметът на града.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега