Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Чолаков: От това как ще научим децата си да пишат днес зависи каква история ще четат поколенията

Чолаков: От това как ще научим децата си да пишат днес зависи каква история ще четат поколенията

Ето какво написа губернаторът.

Областният управител на Бургас Вълчо Чолаков поздрави всички жители на града, всички културни дейци, преподаватели и писатели с днешния Ден на славянската писменост. Ето какво написа губернаторът*:

"Уважаеми дами и господа,

24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Празник на езика ни. Българският. Нашият - звучният, със силната енергетика, със заряда на буквите. Богатият. Езикът на радостта ни, на болката, на красотата. Разказващ историята на семействата ни, на народа ни. Съхранен в стотиците писма, които са си писали предците ни. Преодолял разстояния, пропасти и свързал нас- хората, с невидима, но желязна нишка. Нишка от букви, изписала в сърцата ни – народ. Народ - общо кратно на сила, на успех, на борбеност. Същият този език, към който днес сме ужасно немарливи.

Изпитвам истинско удоволствие от добре написани текстове – грамотни, смислени, с изящен правопис, с добра пунктуация. Текстове, които ползват повече от една стотна от дълбокия ни речников фонд. Текстове, благодарение на които не потъват в забрава красивите думи. Текстове - наслада за сетивата. Писмено слово – уважение към тези, които създадоха азбуката ни.

Мисля, че днешният празник е прекрасен повод да се замислим доколко правилно пише всеки от нас. Повод да си припомним правилата за писане и книжовните норми. Ежедневно полагаме грижи за вида си, за дрехите, къщата, автомобила, за обвивката, с която се представяме пред света. Да обърнем малко внимание и на сърцевината си, на изказа си – устен и писмен. Защото от това как ще научим децата си да пишат днес зависи каква история ще четат поколенията утре.

Бъдете здрави.

Честит празник."


* Публикуваният текст е пълен и без редакторска намеса.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега