Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Чолаков: Причината за огромния брой тежки пътни инциденти е в главата на шофьорите

Чолаков: Причината за огромния брой тежки пътни инциденти е в главата на шофьорите

"Липсата на неизбежност на наказанието е причината за голяма част от произшествията", коментира областният управител Вълчо Чолаков по време на дискусия относно пътната безопасност по трасето Бургас-Варна, проведена днес в областната администрация.

 "Липсатана неизбежност на наказанието е причината за голяма част от произшествията", коментира областният управител Вълчо Чолаков по време на дискусия относнопътната безопасност по трасето Бургас-Варна, проведена днес в областнатаадминистрация.

"Основниятпроблем с огромния брой тежки пътни инциденти в страната не е  пътната инфраструктура, а инфраструктурата вглавата на шофьорите", посочи още Чолаков. Според него, ако се направи анализ на статистическитеданни е много вероятно да се окаже, че голяма част от ПТП-та са причинени врезултат на висока скорост и от млади шофьори с мощни автомобили.

Липсата настрах от наказание у водачите води до неспазване на законодателството, смята той.Областният управител даде пример как българите в чужбина се отнасят стриктнокъм правила там, знаейки последствията.

"Винагисъм директен и прям, за мен заниженият контрол и недостатъчните мерки по пътя саосновната причина за черната статистика“, коментира Чолаков и се обърна с конкретнопредложение към председателя на парламентарната комисия по транспорт НастимирАнаниев, по чиято инициатива се проведе събитието.

„Предлагам Народнотосъбрание да се  върне към дебата относнодопустимите конски сили на автомобила  управляван от млад водач. Мисля, че това не сеприе като промяна в Закона за движение по пътищата, защото нарушавало нечииправа. В този смисъл питам, до кога ще толерираме нирваната за висока скорост унякои млади шофьори, за сметка на здравето и живота на хората", заяви областният управител. Той се обяви за по-голяма строгост на Закона и наказания, които веднъж завинаги да прекратят войната по българските пътища.

Участиев дискусията взеха зам. областният управител Владимир Крумов, началникът наотдел Пътна полиция към МВР, представители на Областна дирекция на МВР Бургас,представители на Агенция “Пътна инфраструктура”, община Бургас, председателятна Постоянната комисия по туризъм към ОбС-Бургас Живко Табаков, общинскисъветници, представители на Съюза на българските автомобилисти инеправителствени организации, имащи отношение по темата за пътната безопасност.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега