Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Чудодейна икона от Света гора пристига днес в столицата

Чудодейна икона от Света гора пристига днес в столицата

От Света гора у нас пристига чудодейно копие на иконата „Достойно ест", което означава „Достойно е”.

От Света гора у нас пристига чудодейно копие на иконата „Достойно ест", което означава „Достойно е”. Светинята идва послучай 100-годишнината на храма "Св. Александър Невски" и рождения ден на патриарх Максим.

Иконата ще бъде посрещната на площад Александър Невски днес и изложена за денонощно поклонение. Тя ще бъде достъпна за всички, а влизането в храма ще е свободно. Поклонението ще продължи до полунощ, а ако има наплив от хора - и до по-късно. На площада ще има засилено полицейско присъствие.

Междувременно главата на Българската православна църква е в правителствена болница. Дядо Максим е бил приет в болницата преди няколко седмици заради обща отпадналост. По препоръка на лекарите патриархът няма да участва в честванията на 98-ия си рожден ден в понеделник. Преди тържественото посрещане на иконата на площад "Св. Ал. Невски" дядо Максим е помолил да я занесат в болницата да се помоли пред нея.

Атонското предание от X вeк разказва, че на 11 юни 982 г. благочестив отшелник се молел пред лика на Богородица. На вратата потропал пътник. Отшелникът отворил и го поканил вътре. Двамата започнали да се молят.

В момента, в който трябвало да възпеят Божията майка с молитва "Достойно есть", пътникът дал мраморна плоча на отшелника и му казал, че вече Пресвета Богородица ще бъде възпявана по този начин: „Достойно е наистина да те облажаваме, Богородице, присноблажена и пренепорочна Майка на нашия Бог”. От 11 юни 982 г. до ден днешен тези слова не са променени. А пътникът, който оставил словата бил самият Св. арх. Гавраил, изпратен да я предаде на християните. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега