Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Чужденците впечатлени от родните веломаршрути и термални извори

Чужденците впечатлени от родните веломаршрути и термални извори

Чуждестранните туристи най-силно се впечатляват от веломаршрутите и термалните извори в Бургаски регион. Това споделиха днес зам.-кметът Йорданка Ананиева и Красимира Костова - директор на историческия музей в Средец на заключителна пресконференция по проект "Магията на древността и красотата на природата от Бургаския залив до Странджа".

Чуждестранните туристи най-силно се впечатляват от веломаршрутите и термалните извори в Бургаски регион. Това споделиха днес зам.-кметът Йорданка Ананиева и Красимира Костова - директор на историческия музей в Средец на заключителна пресконференция по проект "Магията на древността и красотата на природата от Бургаския залив до Странджа".

Проектът бе реализиран в партньорство с общините Бургас, Приморско, Малко Търново, Средец и Камено за период от 24 месеца. Целта му бе да се развият туристическият потенциал на региона, алтернативният поминък, да се увеличи туристическият сезон и да се търсят нови пазарни сегменти.В рамките на проекта бяха разработени над 16 маршрута, разкриващи красотата и природните дадености от Бургаския залив до Странджа планина, филм, брошури и публикации в български и чуждестранни туристически издания.

Проведени са 8 уъркшопа за журналисти на туристически издания, 3 експедиентски тура в Бургаски регион и участия в престижни международни туристически борси в страната и в чужбина - Германия, Италия, Холандия, Унгария, Румъния."Международните изложения преминаха при силен интерес от страна на чуждестранните туристи. Много от тях познаваха добре Бургаски регион, като по-възратните с носталгия си спомниха за нашето Черноморие. Интерес имаше към веломаршрутите, термалните извори и следите от римска култура по нашите земи", сподели зам.-кметът Йорданка Ананиева.

"По-голямата част от работата е вече свършена - имаме едно добре изградено партньорство с общините в региона. Това, което след проекта предстои е да предложим на туроператорите да включат готовия туристически продукт в програмите си и така да го наложим на туристическия пазар още през следващия сезон", допълни още Йорданка Ананиева.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега