Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Чуждестранни студенти по българистика идват у нас на "литературна екскурзия"

Чуждестранни студенти по българистика идват у нас на "литературна екскурзия"

Общо 28 чуждестранни студенти по Българистика ще се впуснат в една нестандартна екскурзия, по следите на българската литература и писатели, предава БНТ. Те идват от различни краища на Европа, за да се запознаят с "най-литературните" кътчета у нас и след това да съставят специален сборник от впечатления и пътеписи.

Общо 28 чуждестранни студенти по Българистика ще се впуснат в една нестандартна екскурзия, по следите на българската литература и писатели, предава БНТ. Те идват от различни краища на Европа, за да се запознаят с "най-литературните" кътчета у нас и след това да съставят специален сборник от впечатления и пътеписи.

Любопитната инициатива е вдъхновена от пътеписа на Иван Вазов, озаглавен "Живописна България". Студентските колективи ще видят някои от най-големите и някои от по-малко известните забележителности на България през призмата на литературната история и култура на нашия народ.

Те ще обърнат внимание на местата, станали част от живота и творбите на най-емблематичните писатели, на бита и културата, отразена по страниците на българската литература, както и на кафенетата и бирариите и тяхното значение за българския писателски свят.

Всеки от колективите е избрал маршрут и цел на пътуването си. Впечатленията на младите българисти ще бъдат събрани в специален сборник. Амбицията на студентите е той да се превърне в литературен пътеводител както за чуждестранни, така и за българските туристи.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега