Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Шарков: Няма забавяне на деца, нуждаещи се от финансиране на лечение

Шарков: Няма забавяне на деца, нуждаещи се от финансиране на лечение

"Лъжа е твърдението, че има забавени документи на деца нуждаещи се от финансиране на лечение. Фондът работи в много по-кратки срокове от досегашните, а заседанията на Обществения съвет, където се взимат окончателните решения, се провеждат по-често, а не веднъж на три седмици, както е била практиката до момента". Това заяви заместник-министърът на здравеопазването - д-р Ваньо Шарков.

"Лъжа е твърдението, че има забавени документи на деца, нуждаещи се от финансиране на лечение. Фондът работи в много по-кратки срокове от досегашните, а заседанията на Обществения съвет, където се взимат окончателните решения, се провеждат по-често, а не веднъж на три седмици, както е била практиката до момента". Това заяви заместник-министърът на здравеопазването - д-р Ваньо Шарков.

По думите му, за оценката на всеки случай се подхожда индивидуално и ако се налага бързо решение, гласуването на членовете на Обществения съвет се организира по електронен път. "Отнасяме се отговорно и с разбиране към тревогата на родителите. Недоумяваме как е възможно някои хора да си позволяват да използват мъката им за толкова грозна и заблуждаваща обществото кампания", допълни д-р Шарков.

"Лъжа е, че министърът или някой от екипа му имат намерение да затварят фонда или да променят статута му. Напротив, ние сме поели ангажимента той да работи по-добре. Лъжа е, че се предвижда закриване на Обществения съвет. Напротив, поели сме ангажимента той да провежда по-чести заседания, а не само веднъж на три седмици, както е практиката досега", коментира още зам.-министърът и допълни, че правилникът на фонда ще бъде качен за обществено обсъждане, в момента, в който е готов.

Изказването на д-р Шарков е свързано с днешния протест на родителите срещу Фонда. Според недоволните новото ръководство затруднява достъпа на болни деца до лечение в чужбина, въвежда безконтролно нови процедури и не се съобразява с насрочените от чужди клиники дати за прием на малките пациенти. Оттам твърдят още, че след арестите във фонда 20 деца все още чакат решението на институцията, предава Нова телевизия.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега