Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Шведски учени твърдят: Студеното време не спира грипа, дори напротив

Шведски учени твърдят: Студеното време не спира грипа, дори напротив

Според техните изследвания, сухото и студено време прави вирусите по-летливи и помага на заразата да остане във въздуха.

Ниските температури не спират грипа, дори напротив - улесняват разпространението на вируси, твърдят шведски учени от Гьотеборгския университет. Според техните изследвания, сухото и студено време прави вирусите по-летливи и помага на заразата да остане във въздуха.

На първо място, д-р Никлас Съндел посочва, че ниските температури сами по себе си понижават имунитета, тъй като рязкото понижение на температурите объркват тялото ни и го правят организма ни по-слаб и по-податлив на външни влияния. В сухия студен въздух, аерозолните частици, съдържащи течности и вирусни организми, по-лесно се разпространяват.

Причината за това е, че сухият въздух абсорбира влагата и кара частиците да се свиват, предава "Daily Mail". Така те по-лесно се придвижват по въздуха и достигат до следващия организъм. Според д-р Съндел това е по-опасно и от досегашното разбиране за грипните вълни, което обясняваше епидемичното разпространение на вируси със събирането на много хора в зле проветрени, затворени пространства.

За да достигне до тези резултати, екипът на специалиста събрал около 20 000 проби от назалния канал на пациенти, потърсили медицинска помощ през последните три грипни сезона. Всяка от пробите е съотнесена към съответните метеорологични условия и календарни дни. Оказва се, че всяка от вълните на грип и ОРЗ е стартирала с първото понижение на температурите през зимата.

Универсален съвет срещу заразяване няма. Препоръчителни са ваксините, както и добрата лична хигиена и избягването на преки контакти със заразени пациенти. Добре е и да се приемат имуностимуланти, които да попречат вируса да нанесе сериозни поражения.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега